Рекордно скъп е арпаджикът в началото на пролетния сезон, отчитат

...
Рекордно скъп е арпаджикът в началото на пролетния сезон, отчитат
Коментари Харесай

Тази година май няма да слагаме лук на салата

Рекордно безценен е арпаджикът при започване на пролетния сезон, регистрират търговци. Тази година цената на избрани сортове за садене тук-там надвишава осем лв. за кг.

Пазарен ден във Вършец. На масите има от плодове и зеленчуци, до сирене, семена и лук за засаждане. Най-голям напор има за арпаджика.

" Цената на лука ми се вижда висока, тъй като сме с дребни пенсии. Въпреки това съм на 86 години и съм си купила един кг да си насадя, тъй като два лв. е другия лук и той не е първокласен, той е за салата, не е за готвене “, споделя Димитрана Гуцина пред Нова телевизия.

Тази година цената на арпаджика е фрапантно нагоре, разясняват клиенти и търговци. Масово лукът за садене според от сорта се продава сред 6,50 и 9 лв. за кг.

Драстично повишаване на плодове и зеленчуци

" Може би с два лв. е нагоре за кг, цена от производителите. Някъде с два лв. са го вдигнали за два месеца. Сред аргументите за повишената стойност на изкуствения тор, както и труда за производството на този арпаджик “, показа Иво Христов - продавач.

" Тук за две седмици скочи с лев и 50 арпаджикът. Румънците са се научили да купуват от България. На борсата в Първенец всеобщо изнасят нашият лук в Румъния, тъй като те нямат подобен “, уточни Валентин Методиев, който също е търговец.

 

" За садене си купих един кг за 7,50 лв.. Цената е висока, само че на всички места е такава “, сподели Евгения Борисова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР