Рекордно кратко 10-минутно заседание проведе днес 45-ото Народно събрание, предаде

...
Рекордно кратко 10-минутно заседание проведе днес 45-ото Народно събрание, предаде
Коментари Харесай

Парламентът прекрати днешното си заседание само след 10 минути


Рекордно малко 10-минутно съвещание организира през днешния ден 45-ото Народно заседание, съобщи кореспондент на БГНЕС. Причината – депутатите не съумяха да одобрят седмичната си стратегия за работа, която трябваше да включва смяна в правилника на Народното събрание и второ четене на новите текстове в Изборния кодекс.

Защо болшинството не съумя да гласоподава програмата обаче не стана ясно. Първоначално председателстващият днешното съвещание Кристиан Вигенин изрази подозрение, че това може да се дължи на новоинсталираната система за отчитане на депутатския избор, която работи с биометрични данни.

„ Първо поставяте пръста си върху скенера, отключвате устройството и по-късно може да гласувате със „ за “, „ срещу “ или „ въздържал се “, инструктира той новите народни представители. Гласовете обаче не доближиха Народното събрание да проработи. Последва ново гласоподаване , само че още веднъж със същия резултат.

„ Досега не сме изпадали в такава обстановка, само че има и такива моменти “, уточни Вигенин, което провокира смях и овации в пленарната зала.

В последна сметка съвещание то се провали, а на председателски съвет би трябвало да бъде решено дали да бъде свикано изключително такова.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР