Рекордно количество енергия произведе през 2021 г. най-новата и модерна

...
Рекордно количество енергия произведе през 2021 г. най-новата и модерна
Коментари Харесай

Рекордно производство от 3,3 милиона MWh електроенергия отчете ТЕЦ AES Гълъбово през 2021 г.

Рекордно количество сила създаде през 2021 година най-новата и съвременна въглищна Топлоелектрическа централа в България - AES Гълъбово. 3,3 милиона MWh електрическа енергия генерира централата през миналите 12 месеца. Произведеното от двата енергоблока на Топлоелектрическа централа AES Гълъбово електричество през 2021 година е с 20% повече спрямо създаденото количество през 2020 година и е най-голямото годишно произвеждане от началото на комерсиалната й употреба през 2011 година Така централата обезпечи над 9% от общата потребена електрическа енергия в България. Т.е. през 2021 година всеки десети нужен киловатчас електрическа енергия е създаден от Топлоелектрическа централа AES Гълъбово, която употребява единствено локални запаси. Това за следващ път демонстрира основната роля на Топлоелектрическа централа AES Гълъбово за енергийната сигурност на страната и за гарантиране на енергийните доставки за потребителите в България.



Само през месец декември 2021 година 690-мегаватовата мощ обезпечи над 356 хиляди MWh електрическа енергия. Това е с близо 50% повече по отношение на създаденото през месец ноември 2021 година количество.

След сполучливо завършилите поправки на двата блока на централата през 2021 година Топлоелектрическа централа AES Гълъбово е в цялостна подготвеност за работа при зимни условия. Централата работи в цялостен синхрон с диспечерските графици на ЕСО за посрещане на потребностите на енергийната система в страната. Благодарение на софтуерната си еластичност, централата оказва помощ на България да покрива условията на ENTSO-E за първично и вторично контролиране на електроенергийната система.

___________

За AES България

AES е най-големият вложител в енергийния бранш в България. Компанията е притежател и оператор на най-новата и съвременна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа AES Гълъбово и е мажоритарен притежател и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „ Свети Никола”, край Каварна.

За да научите повече, посетете. Последвайте AES България във Фейсбук: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която форсира бъдещето на силата и е включена в листата Fortune 500. Заедно с многото наши заинтригувани страни ние подобряваме живота като доставяме по-зелени, по-интелигенти енергийни решения, от които светът се нуждае. Нашият разнороден световен екип е предан на непрекъснатото нововъведение и на високите оперативни резултати, до момента в който си сътрудничи с нашите клиенти за техния стратегически енергиен преход и до момента в който продължава да дава отговор на техните енергийни потребности през днешния ден.

За повече информация, посетете.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР