Рекордните над 25 млн. лева дневно харчи държавата за обществени

...
Рекордните над 25 млн. лева дневно харчи държавата за обществени
Коментари Харесай

Рекордни суми се харчат за обществени поръчки

Рекордните над 25 млн. лв. на ден харчи страната за публични поръчки от началото на годината до 27 юли, демонстрират данните на Агенцията по публичните поръчки, съобщи БГНЕС, цитирайки Българска национална телевизия. Една четвърт от поръчките се оказват противозаконни след това.

Междувременно се резервира и наклонността близо половината от всички тъжби против процедури на държавната и локалната власт да бъдат основателни.

През 2019 година държавната и локалната власт са сключили над 11 300 контракта на обща стойност 5,12 милиарда лв.. На ден това значи, че страната към този момент харчи рекордните за последните пет години 25 300 000 лв..

От началото на годината до 27 юли са оповестени общо 6601 поръчки като 1/6 от тях се финансират с евросредства. Най-много пари тази година страната отделя за строителство, следват доставките и услугите. Възложителите с най-вече поръчки са общините.

От началото на годината обжалваните публични поръчки в Комисията за защита на конкуренцията са 624. От тях решение има в 452 случая. Близо 40% от процедурите са върнати за преразглеждане от възложителите, останалите тъжби са се оказали неоснователни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР