Рекорден брой участници ще стартират днес Маратон Варна. Регистрираните участници

...
Рекорден брой участници ще стартират днес Маратон Варна. Регистрираните участници
Коментари Харесай

950 участници стартират днес на Маратон Варна

Рекорден брой участници ще започват през днешния ден Маратон Варна. Регистрираните участници в стартовия лист са 949, като огромна част от участниците са от чужбина.

Стартът е в 9.30 часа на площад „ Независимост “. Първи ще потеглят участниците в класическия маратон от 42км, след тях, през пет минути, ще тръгнат в полумаратона (21км) и най-после бягащите 10.5 км.

Точно в 10 ч. в зоната на старт-финала ще бъде обещано началото на Деня на предизвикването, което включва демонстрации на разнообразни типове спорт и ще приключи с лотария с награди, изясни Кристиан Димитров.

Тази година Маратон Варна е с ново трасе , което включва част от Морската градина и за малко част от пътя Варна - Златни пясъци.

Маршрутът съставлява 2 обиколки с дължина на всяка от 21 км и е следният - от старта на площад „ Независимост “, централна пешеходна зона по бул. „ Княз Борис I “, около храм Свети Николай, по бул. „ Сливница “ към входа на Морската градина, Слънчевия часовник под „ Морско казино “, тихата алея, амфитеатъра под Пантеона, алеята на олимпийските спортове, Делфинариум, бул. “Княз Борис I ” в посока Икономическия университет и от там до спирка Стамболийски, контролно-пропусквателен пункт Делфинариум, Станчова алея, завой на отмора към Алея Първа, Алея Първа до басейн „ Приморски “, бул. „ Приморски “, ул. „ Михаил Колони “, край на площад „ Независимост “. По трасето организацията е подкрепена от доста доброволци и чиновници на реда.

За първи път в историята Маратон Варна ще дефинира държавните първенци в тази атлетическа дисциплинираност. Поканени са лекоатлетически клубове и бегачески организации от цялата страна, а контролно време на маратона е 5 часа и 30 минути.

Награждаванията се чакат сред 11.00 ч. до 11.20 ч. за 10 км и 21 км, а призьорите в класическия маратон ще бъдат отличени след 12.30 ч.

Парични награди са планувани за първите шестима при мъжете и дамите на 42.195 км и за първите трима в другите дистанции. Бонуси ще получат и най-бързите във всички бягания измежду " ветераните “ над 45 година

Маратон Варна е част от самодейността „ Бягането като метод на живот “ . Тази година веригата започва с конкуренцията в Стара Загора на 9 април, по-късно във Варна на 8 май, а обичайният край в София ще бъде на 8 октомври.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР