Рекламирането на храни и напитки, които не отговарят на изискванията

...
Рекламирането на храни и напитки, които не отговарят на изискванията
Коментари Харесай

Депутатите решиха да сложат край на рекламите на нездравословни храни

Рекламирането на храни и питиета, които не дават отговор на условията за здравословно хранене, се не разрешава. Това взеха решение депутатите на първо четене, откакто гласоподаваха измененията в Закона за храните. 102-ма народни представители гласоподаваха " за ", 29 се въздържаха, а един беше срещу.

Със законопроекта се планува още въвеждането на експлицитна възбрана деца да популяризират генномодифицирани храни и храни, за които има въведени ограничавания за приложимост от деца.

Според вносителите на измененията в Закона за храните планът има за цел да подсигурява здравето и ползите на потребителите, както и да обезпечи използването на правото на Европейския съюз и на националните ограничения в региона на храните за понижаване на сивия бранш при производството, преработката и дистрибуцията на храни.

Според депутата от ГЕРБ Андриан Райков законът ще регламентира търговията с храни от разстояние, както и главните условия във връзка с пакетирането, представянето, етикетирането и рекламата на храните.

От Българска социалистическа партия показаха терзания, че със законопроекта или способният орган ще си затвори очите и ще раздава стикери за превоз на храни на колите, или цели региони ще останат без доставки на храни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР