Река Струма и язовир Пчелина край Перник са пред екокатастрофа.

...
Река Струма и язовир Пчелина край Перник са пред екокатастрофа.
Коментари Харесай

Река Струма е пред екокатастрофа

Река Струма и язовир " Пчелина " край Перник са пред екокатастрофа. За това предизвестиха поданици на града и неправителствени организации, които излязоха на митинг пред постройката на Регионалната ревизия по запазване на околната среда. Те сигнализираха, че реката редовно се замърсява с промишлени води, рибата от дълго време е измряла.
Демонстрантите алегорично погребаха р. Струма пред постройката на РИОСОВ като сложиха там ковчег.
Според тях предприятията в града изпускат мощно нечисти води, поради които реката тече с изменен цвят. Станала е токсична, а рибата измира.
Те демонстрираха и проучвания на водата, направени в непозната лаборатория, съгласно които тя е наситена с редица тежки метали.
В същото време от РИОСОВ-Перник настояват, че правят постоянен надзор над предприятията в региона. Според тях с водата няма проблем, имало единствено занижени равнища на О2 в дълбочина.
Язовирът се цялостни от река Струма, която минава през индустриалната зона на Перник. Хората желаят институциите да управляват по-адекватно заводите и фабриките в региона. Настояват също язовирът още веднъж да бъде зарибен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР