Режисьорът Уди Алън, отритнат от американската филмова индустрия, обеща с

...
Режисьорът Уди Алън, отритнат от американската филмова индустрия, обеща с
Коментари Харесай

Освиркван и аплодиран, Уди Алън представи новия си филм във Венеция

Режисьорът Уди Алън, отблъснат от американската кино промишленост, даде обещание с подигравка на кинофестивал във Венеция да се върне да снима в родния си град Ню Йорк, " в случай че някой е задоволително вманиачен, с цел да го финансира ", съобщи Агенция Франс Прес. 

" Когато бях млад, филмите, които ни впечатляваха най-вече, бяха европейски, френски, италиански, шведски. Всички искахме да вършим филми като европейците ", сподели режисьорът преди представянето на 50-ия му филм. Той получи 3-минутни аплодисменти след премиерната прожекция, като той самичък ги прекъсна. На аления килим обаче режисьорът беше предстоящ от група протестиращи с призиви „ без просвета на обезчестяване “ (вижте видео тук), те бяха отведени  отведени от събитието.

 Лентата, озаглавена " Късмет " ( Coup de Chance) - първата му, снимана на френски език, беше показана отвън конкурсната стратегия. В духа на кино лентата му " Мач Пойнт ", " Късмет " е комедия за любовта и случайността, чието деяние се развива в красивите квартали на Париж. Лентата, която множеството рецензии разказват като най-хубавата на Алън от десетилетие, излиза на екран във Франция на 27 септември. В България филмът ще бъде показан на Киномания.

Многократно награждаван занаятчия на хумора и обществената ирония, Алън към този момент съвсем не снима в Съединени американски щати, където филмовата промишленост му обърна тил след обвиняванията в полово посягане, повдигнати от Дилън Фароу, която той осинови като дете дружно с някогашната си брачна половинка Миа Фароу. За разлика от Роман Полански, чийто финален филм също беше показан във Венеция в негово неявяване и който към този момент 40 години се укрива от американското правораздаване след присъда за незаконни полови връзки с малолетна, против Уди Алън в никакъв случай не е водено следствие за полово посягане, нито са повдигани обвинявания. Въпреки че постоянно ги е отричал, за някои хора той се трансформира в един от знаците на половото принуждение.

Поради тази причина идването му във Венеция за представянето на кино лентата се пояснява като самобитно възмездие. На конференция 87-годишният Алън изясни, че при основаването на " Късмет " се е чувствал като " същински европейски режисьор ", следвайки стъпките на своите модели за подражателство - Трюфо, Годар и Фелини.

Запитан какво мисли по въпроса да снима още веднъж в Ню Йорк, където се развива действието на множеството му филми, Уди Алън отговори иронично, че има доста положителни хрумвания и може да ги осъществя, в случай че хората " излязат от сенките и се откри някой задоволително вманиачен, с цел да го финансира ". 

Пред репортерите Уди Алън сподели още, че е имал " доста, доста късметлийски живот ", без да загатва свадите, които го преследват през последните години, отбелязва Ройтерс.

В настрана изявление за Variety Уди Алън показа, че поддържа придвижването #MeToo, което насочи вниманието към половите похищения в развлекателната промишленост. Според Алън обаче то може да наподобява и " неуместно, когато стане прекомерно извънредно ".

Организаторите на кинофестивала във Венеция бяха подложени на критика рецензии поради това, че са дали поле за изява на Уди Алън. Въпреки всичко обаче режисьорът остава любим на европейските фестивали и получи бурни аплодисменти във Венеция на премиерата на " Късмет " и съпътстващата я конференция.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР