Режисьорът на филма Алкарас Карла Симон72-ият филмов фестивал в Берлин

...
Режисьорът на филма Алкарас Карла Симон72-ият филмов фестивал в Берлин
Коментари Харесай

Испанската драма „Алкарас“ спечели наградата на филмовия фестивал в Берлин

Режисьорът на кино лентата " Алкарас " Карла Симон
72-ият кино фестивал в Берлин присъди най-голямата си премия „Златна мечка“ на лентата на испанския режисьор Карла Симон „Алкарас“. В драмата с биографични детайли се споделя за семейство фермери-производители на праскови, борещи се за бъдещето си, съобщи Агенция Франс Прес.

Тазгодишното Берлинале се организира присъствено за първи път от две години, само че продължи по-кратко от нормално. За публиката и екипа важат извънредно строги правила.

Във фестивала участваха 18 кино лентата от 15 страни, които се бореха за огромната премия, като журито беше водено от американския режисьор М. Найт Шямалан („ Шестото възприятие “), роден в Индия.

35-годишната режисьорка на спечелилата лента – Карла Симон, посвети премията на фамилията си, като сподели, че „ без тях и близостта ми с този свят нямаше да мога да опиша тази история “.

Берлинале е третият следващ европейски кино фестивал, който присъжда огромната си премия на жена-режисьор, след фестивалите в Кан и Венеция предходната година.

Разположен в Каталуния, „Алкарас “ следва историята на клана Соле. Те са огромно, сплотено семейство, което прекарва летата си в бране на праскови в овощната си градина в малко селце. Но когато са застрашени от изпъждане поради нови непознати проекти за земята, съгласно които прасковите ще бъдат изсечени, а на тяхно място – сложени слънчеви панели. Това е причина членовете на фамилията да се отдалечат.

Variety назовава лентата „ прелестна, горчиво-сладка селскостопанска драма “, възхвалявайки „ топлия афинитет на Симон към този различно пресушен и зелен пейзаж “.

„ Има доста малко контролиране на цените. Има от ден на ден и повече огромни компании, които се занимават със земеделие. Само в биологичното земеделие виждам някаква вяра, тъй като това е тип стабилно земеделие “, споделя режисьорката.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР