Режисьорът Джеймс Камерън не изпитва никаква любов към големите блокбастъри

...
Режисьорът Джеймс Камерън не изпитва никаква любов към големите блокбастъри
Коментари Харесай

Джеймс Камерън мрази супергероите на Marvel и DC

Режисьорът Джеймс Камерън не изпитва никаква обич към огромните блокбастъри на Marvel и DC, които съгласно него „ като че ли са лишили въздуха от промишлеността “. Трикратният режисьор на " Оскар " подлага на критика огромните франчайзи за супергерои по време на изявление за " Ню Йорк Таймс ". В рецензията си Камерън съпоставя героите на Marvel и DC със студенти в лицей и декларира, че " всички те имат връзки, само че в действителност нямат ".

Джеймс Камерън съобщи също, че съгласно него доста от героите на Marvel и DC нямат главните детайли, които " ни построяват ". Свръхчовешката мощ и неуязвимостта наподобява идват прекалено много на режисьора деец, който е ангажиран с създаването на многочислените си продължения на " Аватар ". Камерън има проблем с това, че тези гигантски същества нямат никакво действително чувство за натурализъм и цел.

Той не е единствената холивудска икона, която се усеща по този метод. Франсис Форд Копола, Ридли Скот, Мартин Скорсезе и други имат сходни мисли с тези на Камерън по отношение на неналичието на страсти и цел в актуалните филми за супергерои. По време на изявление за списание „ Empire “ през 2019 година Скорсезе даже отбелязва, че не счита филмите на Marvel за " кино ". Въпреки че именитият режисьор признава майсторството, което стои зад основаването на тези „ по-големи от живота “ филми за супергерои, той счита, че те не са " кино за човешки същества, които се пробват да предадат страст ".

Джеймс Камерън се намира в забавна обстановка във връзка с позицията си с една от фирмите, продуциращи филмите на Marvel - Disney. „ Къщата на мишките “ е вложила доста в това да върне франчайза на Камерън " Аватар " и да подсигурява, че публиката ще си спомни за въздействието на първия филм върху промишлеността преди продължението да дойде по кината през декември тази година. Повторното стартиране на " Аватар " беше сполучливо начинание и потвърди, че публиката към момента се интересува от Пандора.

Филмът " Аватар " на Джеймс Камерън за малко отстъпи първото място в класацията на най-касовите филми за всички времена на " Отмъстителите: Краят “ на Marvel. Макар че " Аватар " си върна първото място след повторната премиера в Китай през 2019 година, фактът, че филмът за Отмъстителите въпреки всичко настигна перлата в короната на Камерън, евентуално е подразнил режисьора деец.

Интересно е също, че Джеймс Камерън направи тези мнения, като се има поради, че една от звездите в " Аватар " е и воин във филм на Marvel. Актрисата Зоуи Салдана показа воина Гамора във франчайза на Джеймс Гън " Пазителите на галактиката " и изигра забележителна роля в последните два кино лентата за Отмъстителите. Въпреки че е доста заета с Marvel, Салдана към момента има време да се превъплъти в ролята на Нейтири за научно-фантастичния авантюристичен франчайз на Камерън.

Макар че това не потвърждава, че възгледите на Джеймс Камерън за супергеройския род са неправилни, то демонстрира, че артисти, продуценти и режисьори могат да играят в един пясъчник. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР