Регулаторът на киберпространството в Китай (Cyberspace Administration of China -

...
Регулаторът на киберпространството в Китай (Cyberspace Administration of China -
Коментари Харесай

Забраняват американски компютърни части в Китай

Регулаторът на киберпространството в Китай (Cyberspace Administration of China - CAC) разгласи, че продуктите, създадени от американския производител на чипове за памет (RAM памети, SSD дискове, SD карти) " Майкрон Текнолъджи " (Micron Technology Inc), не са издържали инспекцията на мрежовата сигурност и ще забрани на операторите на основна инфраструктура да влагат чипове от компанията, съобщи Ройтерс.

Решението, оповестено на фона на разногласието за полупроводниковата технологията сред Вашингтон и Пекин, може да включва браншове, вариращи от телекомуникации до превоз и финанси, съгласно необятната формулировка на Китай за сериозна осведомителна инфраструктура.
-->
" Майкрон Текнолъджи " има доходи близо 31 милиарда $ за 2022 година, като в за нея работят над 48 000 души.

" Проверката откри, че продуктите на " Майкрон Текнолъджи " имат съществени опасности за мрежовата сигурност, които съставляват обилни опасности за сигурността на веригата за доставки на сериозна осведомителна инфраструктура на Китай, засягайки националната сигурност на страната ", се споделя в изказване на китайския регулатор на киберпространството.

От американската корпорация обявиха, че са получили уведомление от регулатора за приключването на прегледа на продуктите на компанията, продавани в Китай, и чакат " с неспокойствие (компанията) да продължи да взе участие в полемиките с китайските управляващи ".

Анализатори от капиталовия медиатор " Джефрис " (Jefferies) чакаха лимитирано влияние върху " Майкрон Текнолъджи ", защото главните му клиенти в Китай са компании за потребителска електроника като производители на смарт телефони и компютри, а не снабдители на основна инфраструктура.

Междувременно американското министерство на търговията съобщи, че изрично се опълчва на подхванатия от Пекин ход.

Според министерството изказванието на китайските управляващи, че продуктите, създадени от " Майкрон Текнолъджи ", съставляват риск за сигурността, няма " фактическа основа ", добавяйки, че ще се ангажира дружно с китайските управляващи, да потърси уточнения по отношение на забраната
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР