Регулатор на Европейския съюз удари притежаваната от Китай социална медийна

...
Регулатор на Европейския съюз удари притежаваната от Китай социална медийна
Коментари Харесай

ЕС глобява TikTok с 345 милиона евро за нарушения на данните на деца

Регулатор на Европейския съюз удари притежаваната от Китай обществена медийна платформа TikTok с санкция от 345 милиона евро за нарушавания на данните на деца. 

Ирландският контролен орган, който играе основна роля в контрола на строгите общи регламенти за отбрана на данните на Европейски Съюз, даде на TikTok три месеца „ да приведе обработката на данните в сходство “ с разпоредбите.
-->
DPC през септември 2021 година стартира да изследва сходството на TikTok с GDPR във връзка с настройките на платформата и обработката на персонални данни за консуматори на възраст под 18 години. Той също по този начин прегледа ограниченията за инспекция на възрастта на TikTok за лица под 13 години и не откри нарушаване, само че откри, че платформата не прави оценка вярно рисковете за по-младите хора, които се записват в услугата.

Регулаторът акцентира в решението си в петък по какъв начин децата, които се записват, имат TikTok сметки, заложени като обществени по дифолт, което значи, че всеки може да преглежда или разяснява тяхното наличие. Той също по този начин подлага на критика режима на „ фамилно сдвояване “ на TikTok, който е предопределен да свързва сметките на родителите с тези на техните младежи, само че DPC откри, че компанията не е проверила статуса на родител или аставник.

В отговор на санкцията TikTok съобщи, че „ с почитание не е склонен “ с присъдата и „ прави оценка “ по какъв начин да продължи. От платформата настояват, че наблюдават от близко възрастта на своите консуматори и подхваща дейности при нужда.

От TikTok споделят, че са изтрили съвсем 17 милиона акаунта по целия свят през първите три месеца на тази година заради съмнения, че принадлежат на лица под 13 години.

По-рано този месец колосът на обществените медии откри от дълго време обещан център за данни в Ирландия, до момента в който се пробва да успокои страховете в Европа по отношение на поверителността на данните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР