Регионалният министър Иван Шишков направи инспекция на участък 3 от

...
Регионалният министър Иван Шишков направи инспекция на участък 3 от
Коментари Харесай

Ново забавяне в строежа на АМ Хемус

Регионалният министър Иван Шишков направи ревизия на сектор 3 от автомагистрала " Хемус " дружно с представители на Агенция " Пътна инфраструктура " и държавното сдружение " Автомагистрали ".

С заплащанията на компаниите, работещи по строителството на автомагистрала „ Хемус " на процедура е възобновена работата по построяването на сектор 3 разклона на пътя Плевен - Ловеч, съобщи Шишков.

Строежът на лот 2 обаче изостава, тъй като е предоставен финален, което на процедура обезсмисля работата по лот 3. Министър Шишков съобщи още, че на част от лот 3 е било нужно да се направи препроектиране, което не е осъществено в нужните периоди и това също е довело до закъснение на строителството.

" Сега ще желаеме да бъде направена доста точна сметка това закъснение до какво ще докара. Това, на което може да разчитате от страна на новото управление на районното министерство и на " Автомагистрали ", е, че тези планове, които са били затлачени, ще бъдат оптимално бързо прегледани. Ако всичко е наред, ще бъдат утвърдени ", съобщи министърът, представен от Българска национална телевизия.
На строителите на лот 1 и 3 на Автомагистрала " Хемус " към този момент е платено, а от тези, които построяват лот 2 още се чакат документи. Прогнозата е тези три сектора да бъдат издигнати в старите периоди.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР