Регионална занаятчийска камара–Пловдив и Община Пловдив, имат удоволствието да ви

...
Регионална занаятчийска камара–Пловдив и Община Пловдив, имат удоволствието да ви
Коментари Харесай

Български традиции и занаяти оживят в пловдивския център на 28-28 май

Регионална занаятчийска камара–Пловдив и Община Пловдив, имат удоволствието да ви поканят на „ Пролетен панаир на занаятите “, който ще се организира в интервала 25–28 май , оповестиха от локалната власт.

Тази година надарените занаятчии ще оживят централната градска част против стълбите с надписа “Plovdiv 2019 ” – ул. „ 11-ти август “ /демонстрации и базар/ и ул. „ Д-р Вълкович “ /Пленер „ Накити от мъниста “ и безвъзмездни, детски работилници/. Майстори от цяла България ще показват и показват обичайни български занаяти .

Занаяти. Снимка: Община Пловдив

 „ Накити от мъниста “ е тематиката на тазгодишния пленер, част от „ Пролетния панаир на занаятите “. Той ще се организира от 26 до 28 май на ул. „ Д-р Вълкович “. Вплитането на мъниста в накитите и носията на българката се практикува от хилядолетия насам и до през днешния ден се смятат за неизменима и наложителна част от тях. Българката вплита антични знаци, фамилни орнаменти и предава занаята от генерации на генерации. По време на пленер „ Накити от мъниста “ ще се докоснете до изяществото и обичаи защитавани от хилядолетия. Участниците в пленера ще бъдат провокирани да възстановят древен накит от мъниста .

Жури ще дефинира спечелилия в конкуренцията. По време на „ Пролетен панаир на занаятите “ ще се проведат две безвъзмездни детски работилници и благотворителна изложба-базар „ Деца творят за деца “ с произведения сътворени в Занаятчийско училище–Пловдив. От Общината приканиха:

„ Очакваме Ви, с цел да се потопим в магията на българските обичаи и занаяти. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР