Регионален исторически музей - Ямбол зарадва любителите на баскетбола с

...
Регионален исторически музей - Ямбол зарадва любителите на баскетбола с
Коментари Харесай

Книга събра историята на баскетбола в Ямбол

Регионален исторически музей - Ямбол зарадва феновете на баскетбола с издание за играта в града. Книгата “Пътят: Хроника на ямболския баскетбол (1924 - 2015)” е отдадена на стотния рожден ден на баскетбола в България, на 95-тата годишнина от първите му прояви в града край Тунджа и на 75-ия сезон на локалния тим. Идеята за написването е от края на 2017 година при взаимната работа на музея с БК “Тунджа” - Ямбол в самодейността “Историята е движение”.

През 2018 година изложбата “Пътят: Хроника на ямболския баскетбол” предизвика интереса към историята на играта с оранжева топка в града. Откриването в спортна зала “Диана” се трансформира в прочувствена среща за състезатели, ветерани, треньори и последователи на баскетбола в Ямбол, които дружно си спомниха за триумфите на клуба и за скъпи другари. Тъи като е невероятно една близо вековна история да се побере в дузина постери, напълно естествено се стигна до решението за написването на книга.

Изданието наблюдава появяването и развиването на играта в Ямбол. Изследователската част е обогатена с прочувствени разкази на ветерани и състезатели, които споделят с читателите парченца от историята на клуба. Отредено е справедливо внимание на личностите - учителите по телесно и физическо образование, треньорите и баскетболистите на Ямбол, които с всеотдаиност и доста труд трансформират града в център на играта под двата коша и способстват за триумфите на клубния отбор.

Екипът на Регионален исторически музей -Ямбол пожелава на всички, които ще посегнат към книгата, прелестно пътешестване в предишното на ямболския баскетбол!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР