Редовното използване на автомобилите води до значителни разходи за гориво.

...
Редовното използване на автомобилите води до значителни разходи за гориво.
Коментари Харесай

ОСЕМ безценни трикчета, с които ще намалите разходите си за гориво

Редовното потребление на колите води до обилни разноски за гориво. Освен това съществува директна връзка сред пробега и честотата на дейностите по поддръжката на автомобила.

В идващите редове събрахме 8 лесни трика, които ще ви оказват помощ да намалите освен разноските за гориво, само че и разноските за поддръжка.

8.Не настъпвайте педала до ламарината.
Всички сме виждали много водачи по пътищата, които просто обичат да натискат педалите до ламарината. Но в школата за водачи ни учат, че ускоряването и прекъсването би трябвало да се правят безпрепятствено, тъй като по този начин се подсигурява по-малък разход на гориво. Когато ускорявате внезапно, карате вашата кола да употребява повече сила, по този начин и разходът на гориво също се усилва.

7. Използвайте скоростомер и оборотомер.
Вашият автомобил ще употребява доста по-малко гориво, в случай че спазвате рестриктивните мерки за скоростта и употребявате контролни уреди като оборотомер и скоростомер, вместо да ускорявате всяка права на пътя. Автомобилът усилва скоростта на мотора, увеличавайки разхода на гориво.

6. Извършвайте обслужването в точния момент.
Масленият филтър и маслото би трябвало да се сменят на всеки 4500 благи. Също по този начин не забравяйте да замените свещите и въздушния филтър. За да избегнете спомагателни разноски, направете това в точния момент. В противоположен случай това може да докара до отвод на мотора и този ремонт ще ви излезе доста безценен.

5. Изключете климатика.
В този случай всеки би трябвало самичък да реши кое е по-важно: комфорт или спестовност на гориво? При включен климатик разходът на гориво се усилва приблизително с 15%.

4. Направете маршрута логистично ефикасен.
Ако планирате дейно маршрута си, това ще ви помогне да спестите разноски за гориво, изключително през зимните месеци. Студеният мотор ще употребява повече гориво за първите 5 благи. Опитайте се да комбинирате всичките си ежедневни поръчки в едно огромно пътешестване, с цел да не загрявате мотора няколко пъти дневно.

3. Не шофирайте, когато вали.
Когато вали, има огромен риск от акцидент. Освен това, разходът на гориво също се покачва. В сухите дни автомобилът употребява доста сила, когато форсира, с цел да се оправи с вятъра. В дъждовни дни разходът се усилва неведнъж.

2. Следете налягането на гумите.
На първо място, добре напомпаните гуми обезпечават най-благоприятен спирачен път. На второ място, в случай че гумите са намалени с най-малко 0.1 атм, това може да докара до увеличение на разхода на гориво с 2-3%. Ето за какво е толкоз значимо да наблюдавате равнището на натоварване в гумите и да го поддържате в сходство с целесъобразното равнище, изключително по време на студено време.

1. Премахнете ненужните тежести.
Някои водачи избират да носят всичко в колата, без значение дали имат потребност или не. По-добре е да разтоварите багажника и да държите единствено нужните неща, като аварийна гума, капачки,инструменти. Колкото по-голяма тежест носи вашето транспортно средство, толкоз повече гориво употребява.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР