Редовно ходим на фитнес и се потим над уредите с

...
Редовно ходим на фитнес и се потим над уредите с
Коментари Харесай

Малките промени в тренировките за по-голям ефект

Редовно вървим на фитнес и се потим над уредите с часове всяка седмица, само че по този начин и не успявате да реализираме това задоволство в огледалото, за което копнеем.

Фитнес специалистите са безапелационни, че има някои тънкости, на които би трябвало да се обърне особено внимание, с цел да се извлече максимума от една подготовка. Те се кълнат, че единствено някои дребни промени ще се отразят значително на способността на тялото да гори повече калории. Ето кои са те:

Правете малко повторения
За да се задейства метаболизма би трябвало да вършиме по-малко повторения с по-големи тежести, сочи проучване на учени от Норвежкия университет за физическото образование и спорта. За да увеличите скоростта на изгарянето на калории, даже и след подготовка, си наложете да вършиме по 7 повторения на всяко упражнение.

Редувайте тежестите

Вярно е, че по-големите тежести оказват помощ да горите повече калории и след тренировката, до момента в който си почивате на дивана! Въпреки това, учените от Колежа в Ню Джърси са безапелационни, че по-малките тежести също могат да подкрепят горенето на повече калории в една подготовка и е най-добре е да ги редувате. Вземете гирички по 5-10 кг и правете по 3-7 повторения. Следващата седмица правете по 15 повторения с гирички от 2 кг.

 Малките промени в тренировките за по-голям резултат

Намалете времето за отмора
Можете да увеличите скоростта на метаболизма си с до 50%, при изискване, че намалите почивката сред другите извършения от минута-две на 30 секунди. Но се пробвайте последователно да намалявате времето за отмора, тъй че да имате време да си поемете мирис, само че и да не позволявате на тялото да се охлади прекомерно преди идващото упражнение.

Редувайте интензитета на тренировките
Въпреки че интензивните тренировки изискват повече сила спрямо по-бавните, не приемайте това като опция да изберете по-мудната гимнастика. По-бързите  извършения включват повече мускулни групи и изгарят повече калории, в сравнение с в случай че вършиме същите придвижвания по-бавно. Най-добре е обаче да редувате интензитета на упражненията. Направете комплекс от 4-5 придвижвания с по-малко повторения и изпълнявани бързо с 2-3 с естествена скорост и повече повторения.

Променяйте реда
Ако нормално вършиме силовите извършения след аеробните, може тялото ви да е привикнало с този режим и да не изгаря толкоз мазнини. Но какво да извършите? Просто променете реда! Според японски учени, придвижванията с тежести преди кардиото горят повече мазнини. Ето още една добра вест: умерено може да намалите аеробиката на 15 минути, когато изгарянето на мазнини е на най-високо равнище.

 Малките промени в тренировките за по-голям резултат

 

Почивайте си
Нямате сили да се качите на велоерогетъра за вашата 30-минутна подготовка? Няма проблем! Това към този момент не е опрощение, с цел да пропуснете гимнастиката. Опитайте се да карате колелото към 20 минути като редувате 5 минути на по-висока скорост, следвано от 5 минути на ниска скорост. И по този начин до момента в който свършат минутите. Учените са безапелационни, че това изгаря доста повече калории, в сравнение с в случай че упражнявате на една скорост.

Хванете ритъма
Сложете обичаната си музика в плейлиста и започнете тренировката: това е една от главните секрети за изгаряне на повече калории. Според специалистите тези, които се упражняват до момента в който слушат обичаната си енергична музика, губят повече мазнини. Проучванията демонстрират още, че тези, които се упражняват под музикален акомпанимент, извършват няколко повторения повече от тези, които упражняват в тиха конюнктура.

Тренирайте след работа

Нямате никаква мощ след пробуждане и това е главното ви опрощение да не се упражнявате. ето ви решение: тренирайте след работа. Последните изследвания демонстрират, че участниците, които се упражняват в продължение на половин час към 17-19 часа, усилват скоростта на метаболизма си повече, в сравнение с тези, които вършат гимнастиката си заран.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР