Редовните упражнения са идеално средство за поддържане на добра форма

...
Редовните упражнения са идеално средство за поддържане на добра форма
Коментари Харесай

Защо тренировките са толкова важни за твоето куче?

Редовните извършения са идеално средство за поддържане на добра форма и здраве, било то при хората или при нашите четириноги другари. За тези, които считат, че тренировките или ходенето на фитнес са досадна задача, имате други благоприятни условия като йога, зумба, плуване и доста други. Замисляли ли сте се обаче дали има варианти за нашите лаещи другари? Редовното извеждане на вашите домашни любимци на разходки или всевъзможен тип физическа интензивност е належащо за благосъстоянието и здравето на кучето ви.

Предлагаме ви четири аргументи, заради които упражненията за кучета за наложителни.

Намаляват тревогата при кучетата

Много породи демонстрират признаци на безпокойствие и хиперактивност; но в действителност всяко куче, също може да страда от тревога. Тревожните кучета постоянно са на крайници, дори крачещи, лаейки, задъхани или прекалено ближещи се. Извеждането им за по-дълги разходки или включването им в игрови действия като игра на улов или оставянето им да се забавляват с други кучета, може да помогне за освобождение на напрежението, който може да им аргументи безпокойствие, и да ги накара да са напрегнати.

Предотвратява болести на ставите

 Трениране на кучето

Необходимо е да се подсигурява, че физическата интензивност на кучетата е задоволителна, с цел да поддържат килограмите си под надзор. Това ще избегне положения като артрит и болки в ставите, които са присъщи за кучетата с наднормено тегло, които не спортуват.

Забавляват кучетата

Кучетата постоянно се отегчават и непрестанно търсят да се ангажират с нещо. В тази връзка дъвчат мебели, копаят дупки или вършат бели. Такива са и моментите, когато откриете, че обувките ви са раздрани на части. Така че да поддържате ангажирани и въодушевени четириногите си другари с кучешки тренировки е извънредно значимо. 

Подобряват социализацията на домашния любим

 Упражнения за кучета

Колкото и да ги обичате или да ги забавлявате с вашите креативен игри, кучетата би трябвало да поддържат връзка със себеподобни и да се социализират.  Най-добре е това да стане в ранна възраст, тъй като при възрастните кучета с построени привички може да е по-трудно. Смесването с други кучета, играта с тях или даже ходенето с тях ги прави щастливи и заети. Заведете ги в кучешки паркове, където могат да се срещнат с други кучета и да тичат с тях.

Можете също по този начин да се запознаете с нови хора и да обсъждате дружно неща за своите домашни любимци, което в последна сметка може да ви даде потребни познания и практични препоръки за тренировките за кучета.

Кучешките тренировки, извършения, разходки и игри за значими за всяко куче. Но те са изключително определящи за държанието на хиперактивни питомци като джак ръсел териер, бордър коли, чихуахуа, визла, пудел, ваймаранер, мини пинчер, йоркширски териер и далматинец.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР