Редовните тренировки отдавна не са просто средство за отслабване. Те

...
Редовните тренировки отдавна не са просто средство за отслабване. Те
Коментари Харесай

Тренировки с различна продължителност и ползите от тях за здравето ни

Редовните тренировки от дълго време не са просто средство за намаляване. Те са извънредно значими за поддържането на положително здраве и за това да се усещаме енергични.

В взаимозависимост от метода си на живот и персоналните си желания, всички упражняваме друго. Не всеки може да си разреши ежедневни тренировки, или пък да им посвещава по час – час и половина едновременно.

Науката обаче до споделя, че даже по-леката, само че постоянна физическа интензивност има изгоди за здравето ни, като визираме дори единствено 15 минути на ден.

90 минути тренировки седмично удължават живота

Разходете се единствено за 15 минути 6 пъти седмично и увеличете продължителността на живота си с 3 години. Данните са от тайванско изследване.

Чувствайте се по-щастливи

 Тренировки с друга дълготрайност и изгодите от тях за здравето ни

Упражненията покачват равнищата на сила и понижават напрежението.   В допълнение, изследване на университета Дюк е открило, че 45 минути аеробни извършения три пъти седмично могат да са толкоз ефикасни, колкото медикаментите по лекарско наставление за лекуване на меланхолия.

Укрепете сърцето си за 150 минути

Проучване, оповестено в Circulation Inspection, е открило, че 2,5 часа извършения седмично понижават риска от сърдечни болести при дамите с 14%.

Превенция против диабет

Изследванията, оповестени в списание Journal of Science and Medicine демонстрират, че упражненията всяка седмица усъвършенстват контрола на кръвната захар, което може да ни защищити от диабет вид II.

Отслабнете за 275 минути седмично

Здравословното хранене дружно с 55 минути извършения 5 пъти седмично ще ви помогне да свалите 10% от тежестта си, споиред научна обява в Archives of Internal Medicine.

Упражнения, които топят мазнините на корема за 5, 10 или 15 минути

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР