Редовната консумация на достатъчно количество плодове и зеленчуци, богати на

...
Редовната консумация на достатъчно количество плодове и зеленчуци, богати на
Коментари Харесай

Консумацията на плодове и зеленчуци намалява почти с 10 на сто риска от смърт

Редовната консумация на задоволително количество плодове и зеленчуци, богати на фибри и витамини, намалява съвсем с 10 на 100 риска от гибел, заяви ТАСС, като цитира данни от изследване на японски експерти.

Заключението е от отчет, оповестен на уеб страницата на Националния онкологичен център в Япония.

Авторите са следили от началото на 90-те години на предишния век към 95 000 души от 11 японски префектури. В началото на проучването те били на възраст сред 40 година и 60 година, предава Българска телеграфна агенция. Вниманието на учените било ориентирано към метода на хранене на участниците в проучването и на количеството, одобрявани ежедневно плодове и зеленчуци. Участниците били разграничени на пет групи според от равнищата на одобрявани артикули.

До момента от следените 95 000 души са умряли 24 000 души. Учените са открили връзка сред питателните желания на участниците в проучването и риска от гибел. Резултатите сочат, че при хората от две групи с висока консумация на плодове и зеленчуци рискът от гибел е с 8-9 на 100 по-малък, в сравнение с при тези от групата с най-ниско ползване на тези артикули. По отношение на смъртността от сърдечни заболявания рискът е с 13 на 100 по-малък при феновете на плодове и зеленчуци.

Японските учени предлагат всеки ден да се одобряват не по-малко от 300 грама зеленчуци и 140 грама плодове.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР