Редовната консумация на чист черен чай може значително да подобри

...
Редовната консумация на чист черен чай може значително да подобри
Коментари Харесай

Чистият черен чай намалява теглото и стреса

Редовната консумация на чист черен чай може доста да усъвършенства тежестта ви.

В тъмната напитка се съдържат скъпи субстанции, които понижават равнището на неприятния холестерол в кръвта, редуцират до най-малко приема на мазнини от организма. До тези заключения са стигнали учени след неотдавна извършено изследване, представено от БГНЕС. Необходимо е обаче да се подчертае, че отслабващ резултат напитката има единствено в случай че в нея не се прибавят „ подобрители ” като да вземем за пример захар, мляко, сметана и други

Черният чай има и редица други благотворни резултати върху организма. Студен или топъл – той има страхотното свойство да успокоява нервната система. Напитката дейно се бори против напрежението и раздразненията. Черният чай редуцира равнищата на кортизол - стресов хормон в кръвта.

Напитката има тонизирашо влияние върху организма, с помощта на високото наличие на кофеин в състава му. Според учените черният чай има възбуждащо деяние, сходно с това на кафето. Танинът в черния чай спомага и против инфекции. Друга съставна част на чаят – катехинът, пък има антиоксидантно деяние върху организма.

 Чистият черен чай понижава тежестта и напрежението

Напитката защищава както от заболявания, провокирани от несъразмерния стрес, по този начин и от сърдечни болести и рак. Черният чай ще ви избави от риска да се разболеете от рак на кожата, с помощта на съдържащите се в него флавоноиди.

Флуоридът е различен скъп минерал, който изобилства в черния чай. Всъщност чаят е един от дребното естествени източника на флуорид, който се счита за най-мощния сътрудник против зъбните проблеми.

Важно е да се знае, че чаят не би трябвало да се употребява в по-големи количества от 2-3 чаши дневно, защото може да провокира бодърствуване, както и нарушавания в храносмилателната система.

Черният чай се съхранява на изсъхнало и проветриво място.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР