Редно е екоминистърът да извади протоколите от проверката и да

...
Редно е екоминистърът да извади протоколите от проверката и да
Коментари Харесай

Шефът на Брикел: Всичко е нормите, Сандов да покаже проверките

" Редно е екоминистърът да извади протоколите от инспекцията и да се видят действителните стойности от замерванията ", акцентира Янилин Павлов
Всичко в Топлоелектрическа централа " Брикел " е в нормите и границите, които са ни сложени. Редно е, министър Сандов да извади протоколите от осъществената инспекция, и да се видят действителните стойности от замерванията на въздуха в региона на Гълъбово. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” по Нова тв изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа „ Брикел ” Янилин Павлов в отговор на изявлението на премиера в оставка Кирил Петков, че инспекция в Топлоелектрическа централа „ Брикел ” е посочила голям брой нередности, в това число голямо замърсяване на въздуха в региона.

„ Черният дим, който се вижда от комините на ТЕЦ-а е прахуляк, който се образува от горене на въглища от мини „ Марица Изток ”, които са с по-високо пепелно наличие. Ние сега им оказваме помощ и поемаме най-лошите им въглища, до момента в който те оправят обстановката в рудник 2. Предприели сме ред мероприятия, с цел да ограничим запрашаването. Това, което екоминистърът Борислав Сандов споделя и се тиражира като фотоси в медиите – не изглеждаме доста добре, само че има обстоятелства, от които това нещо е подбудено. Постоянно правим замервания – с наши лични измервателни уреди в Гълъбово. Постоянно сме проверявани от Изпълнителната организация по околната среда и водите. Нека министър Сандов да извади показанията на тези уреди ”, акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР