Редица западни медии съобщават за сериозен конфликт между украинския лидер

...
Редица западни медии съобщават за сериозен конфликт между украинския лидер
Коментари Харесай


Редица западни медии съобщават за сериозен конфликт между украинския лидер Володимир Зеленски и

Редица западни медии оповестяват за сериозен спор сред украинския водач Володимир Зеленски и главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни. Предполага се, че някой от тях може да напусне поста си.

Така съгласно немския Bild главнокомандващият може да смени Зеленски отпред на страната. Изданието показва, че Залужни може да се трансформира в „ воин “ за голямото болшинство украинци през интервала на войната. Източници споделят, че генералът е кадърен да стане водач след нея, до момента в който Зеленски назовава това спекулации.

Украинските медии оповестиха, че президентът желае да изпрати Залужни в оставка, т.к. въздействието на генерала върху обществото нараства всеки ден.

Така съгласно някои изявления още през септември Залужни може да стане новият началник на Министерството на защитата на страната, като по този метод престане да управлява въоръжените сили на Украйна.

Освен това новото предопределение ще лиши Залужни от боен статут, т.к. единствено граждански може да управлява отдела.

Както прецизира RT, Зеленски е угрижен и за отношението на западните медии към националния воин. Отбелязани са неговото „ водачество и военна досетливост “.

В същото време изданието Wyborcza (Полша) съпоставя военния военачалник с Давид и Моисей, събрани в едно.

В диалог за съветски медии политологът Александър Дудчак, споделя, че към този момент Западът е удовлетворен от Зеленски, само че след смяна на обстановката той може да бъде сменен от Залужни, а актуалният водач на украинците може да бъде упрекнат за политически неуспехи по време на войната.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР