Редица предложения, свързани с предстоящите абитуриентски балове отправят към завършващите

...
Редица предложения, свързани с предстоящите абитуриентски балове отправят към завършващите
Коментари Харесай

Туроператори очакват указания от МОН за организирани почивки за абитуриенти



Редица оферти, свързани с идните абитуриентски балове насочат към завършващите учебно заведение туроператорите. Те не са по този начин многочислени и разнородни, както в интервала преди пандемията от ковид. Но и търсенето и записването за такива пътувания към момента не са всеобщи, макар, че интерес има. В редица уеб сайтове могат да бъдат открити оферти за празнуване в хотели в страната - на море и планина, само че и оферти за Гърция, Турция, Северна Македония, за европейски столици, а също и за екзотични дестинации като Дубай да вземем за пример.
Има оживление при търсенето на пътувания измежду зрелостниците, с които те нормално означават края на ученическите си години, само че има и някои пречки, уточни за БНР Свидна Динева, шеф на туроператорска компания, профилирана в предлагането на детски и юношески пътувания.

" От предходната седмица има смяна в проведените пътувания за зрелостниците, тъй като здравния министър издаде заповед, с която позволи абитуриентските балове, само че към момента няма нищо от страна на Министерството на образованието, няма инструкции за тези многодневни пътувания и проведени пътувания освен на зрелостниците, само че и на всички учащи. Интересът от страна на завършващите за пътувания, които са след абитуриентския бал е възпрепятстван от това, че няма инструкции от страна на Министерството на образованието ".

Фирмите са подготвили пакети, които могат да предложат:

" Предлагането е съобразено с всички условия, които са направени от страна на Министерството на здравеопазването и всички рестрикции, които има, само че това по никакъв метод не прави по-сигурно търсенето, тъй като клиентите сега са в застой, към момента не вземат решение да вършат такива пътувания ".

Притесненията, свързани с ковид, са трансформирали търсенето на пътувания измежду младежите, добави Свидна Динева.

" Една част от завършващите желаят да имат такива моменти, които са последни за класовете и моменти, в които последно са дружно отвън учебно заведение, отвън града, в който живеят, само че това, което се търси при нас, се търси от обособени класове къщи за посетители или дребни фамилни хотели, в които да са единствено те, с цел да могат да прекарат няколко дни дружно ".

В Черноморските курорти и градчета има обичаи в организирането на абитуриентските балове и компаниите гледат с вяра за възобновяване на работата на бранша. Абитуриентските балове са планувани още от есента, споделя Веселин Налбантов, хотелиер от Слънчев бряг, съгласно който най-важно е спазването на  здравните ограничения, с цел да остане положителното въодушевление от празника.

" Всички тези ограничения, които са предписани, ние предходната година работихме, няма нещо по-различно, с дистанциите, с дезинфекциите, всичко това го вършим и съблюдаваме и това изискване за 50% в залата ".

Според него морето е желана дестинация:

" Морето е неповторимо, сега е слънчево, прелестно, има опция за разходки ".

Банско също е желана от младежите дестинация, показва Малин Бистрин, ръководител на Съюза на туристическия бизнес в курортния град.

" След тежкия интервал, който изкарахме с ковид, естествено възбраните, които ни постановиха с ограничение на посещаемост, мисля, че нещата потеглят положително. Имаме запитвания, имаме и резервации освен от учебните заведения, които са от Банско, от района, а и от столични учебни заведения, зрелостници, които приключват освен от столицата, само че и от цяла България ". 
Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР