Редица потребители в Русия прибягват до услугите на VPN, за

...
Редица потребители в Русия прибягват до услугите на VPN, за
Коментари Харесай

Русия започва да блокира популярни VPN услуги

Редица консуматори в Русия прибягват до услугите на VPN, с цел да могат да отварят страници, неразрешени от държавното управление или лимитирани от интернационалните компании, които ги поддържат – Фейсбук, Instagram, новинарски и други уеб сайтове. Освен че криптира трафика, VPN услугата може да променяте местоположението си и по този начин да „ лъжете “, че се намирате на случайна точка на света. Това точно бе спасението на редица руснаци до този миг, с цел да продължат да употребяват умерено интернет.

" В продължение на няколко дни приложението работеше. Имам безвъзмезден достъп, който е доста удовлетворяващ, работи бързо. Днес започнаха проблемите. Не се свързва с WARP. Деинсталирах, инсталирах още веднъж, не оказва помощ ". Множество сходни известия за работата на 1.1.1.1 WARP могат да бъдат открити онлайн.

Предполага се, че блокирането на услугите става посредством TSPA - механически средства за противопоставяне на заканите. Това е тип хардуерен и софтуерен комплекс, който разрешава ограничение на достъпа до информация, чието разпространяване е неразрешено на територията на Русия.

Всички огромни играчи на пазара, като Ростелеком, МТС, Мегафон, Вимпелком и Транстелеком (ТТК), са конфигурирали TSPA. Дружествата са задължени да конфигурират оборудването по силата на закона за " суверенния интернет ", който влезе в действие на 1 ноември 2019 година.

Мрежата оповестява, че сега има проблеми с вярното действие на VPN услугите основно за клиентите на оператора MegaFon, само че е допустимо да са наранени и други консуматори. По-рано беше обявено, че към 20 известни VPN услуги (имената не се споменават) към този момент са блокирани в Русия. Тази процедура ще бъде продължена от Роскомнадзор, заяви РИА Новости, базирайки се на ръководителя на Комитета на Държавната дума по осведомителна политика, осведомителни технологии и връзки Александър Хинщайн.

Повече  може на намерите в графа Технологии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР