Редица потребители на социалните медии изпаднаха в уплаха заради унищожаването

...
Редица потребители на социалните медии изпаднаха в уплаха заради унищожаването
Коментари Харесай

Вековен зъл дух „пуснат на свобода“ в Япония

Редица консуматори на обществените медии изпаднаха в нерешителност поради унищожаването на забележителност, чийто генезис се свързва със злобен дух от японския фолклор.

Въпросната забележителност - камък, наименуван Сешо-секи или " Камъкът-убиец " - се намира в префектура Точиги в Япония и се счита, че съставлява преобразените остатъци на Тамамо-но-Мае - деветопашата лисица , която се маскирала като красива жена и взела участие в скрит план за убийството на японския император през XII век.

Камъкът, за който се счита, че убива всеки, който влезе в контакт с него, се е счупил, разделяйки се на " две почти равни елементи ", както написа “Гардиън “.

Съобщава се, че изображенията на останките от камъка са предиздвикали някои гости на региона да се оттеглен " от смут ", а един консуматор на обществените мрежи даже написа в Туитър за зрелището: " Имам възприятието, че съм видял нещо, което не трябва да се вижда ". Макар че унищожаването на камъка накара някои да спекулират какво го е предизвикало и даже да разсъждават върху теорията за възкресението на Тамамо-но-Мае , локалните медии означават, че преди няколко години по скалата са били видяни пукнатини и проникването на дъждовна вода може да е отслабило структурата на камъка.

— Lillian (@Lily0727K)

Очаква да се срещнат представители на локалното и националното държавно управление, с цел да обсъдят ориста на забележителността, като един от чиновниците в региона на туризма към този момент е декларирал, че би желал да види камъка възобновен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР