Редица политици коментираха темата със спрения руски газ за България

...
Редица политици коментираха темата със спрения руски газ за България
Коментари Харесай

Ицо Хазарта: Днес Русия ни каза „България е руска“

Редица политици разясниха тематиката със спрения съветски газ за България на профилите си във Facebook

"И особено към господин Борисов - в този момент си взимаш шейсетте прислужника и отивате да подарите на Путин ново кученце. Обещавам да ви уредя държавния аероплан. Може да вземеш и вашите другари фашистите. Те, както знаеш, са чартърен. "

Това написа на профила си във Facebook депутатът от "Продължаваме смяната " Христо Петров - Ицо Хазарта във връзка със спрения от Русия газ за България.

"Днес Русия ни сподели непосредствено следното: "Вашият народ не ни интересува. Вашият министър-председател не поддава на рушвет или на закани, по тази причина ние желаеме да свалим държавното управление ви непременно. България е съветска. " Като човек и като българин през днешния ден аз съм угрижен, само че и спокоен. Разтревожен - тъй като знам какви дни предстоят за всички нас. Спокоен - тъй като повече от всеки път съм уверен, че съм повярвал на верните хора, съобщи още Петров в обществената мрежа.

Темата за газа разясниха във Facebook още редица политици, измежду които и министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, депутатът от "Демократична България " и заместник-председател на парламентарната енергийна комисия Ивайло Мирчев, евродепутатът Радан Кънев.

"Путин спря подаването на газ за България с едностранно нарушаване на интернационален контракт. Това срутва известност на страната му като снабдител на сила ", разяснява Лорер.

По думите му 12 години ГЕРБ са работили срещу енергийната самостоятелност на България - "не приключиха интерконектора с Гърция, само че построиха експресно директния "турски поток " за съветски газ към Европа. Правителството на "Продължаваме смяната " работи интензивно с Гърция, Азербайджан, и други районни сътрудници и ще преодолее тази взаимозависимост ", уточни министърът.

ГЕРБ не просто преклониха глава пред Путин, те саботираха енергийната самостоятелност на България. Добрата вест е, че по тематиката това държавно управление работи от първия си ден и цялото количество от 3-3.2 милиарда куб. м газ ще бъде обезпечено и това, което ГЕРБ не съумяха да свършат от 2009 година до през днешния ден, ще бъде осъществено в границите на 2022 година, съобщи във Facebook Ивайло Мирчев.

Той написа още:

"Понеже цяла заран политици от ГЕРБ се вършат на ощипани моми за диверсификацията на газови доставки, малко обстоятелства:

2009 година - Путин стопира газа за България. Бойко Борисов афишира, че по този начин не може и ще разнообразим доставчиците си, с цел да не подвластен единствено от Русия.

2018 година Борисов, с цел да услужи на Путин, построява на българска територия продължение на Турски поток в рекордно къси периоди - под 12 месеца, като след съветска рецензия постоянно от хеликоптер се регистрира на Путин за осъществяването. Цена - 3 милиарда лева, платена напълно от българските данъкоплатци.

2019 година - 10 година след оповестената диверсификация стартира градежът на връзката с Гърция. Направено е всичко допустимо тя да бъде забавена (вкл. е проектирано тръбата да мине под язовир "Студен бунар ", което забавя построяването още). Въпреки че е три пъти по-къса от Турски поток, градежът ѝ продължава 3 година

2021 година - Приключва ръководството на ГЕРБ, а Борисов обществено афишира, че диверсификацията е приключена. България доставя 95% от газа единствено от Русия. 12 година откакто Борисов е оповестил старт на диверсификацията.

2022 година - 13 година по-късно България няма изцяло построена нито една нова връзка със прилежаща страна, която действително може да послужи за доставка на газ, което ни прави тежко подвластни от волята на Путин. "

Статус в обществената мрежа Facebook написа и евродепутатът Радан Кънев:

"От седмици беше ясно (аз най-малко три пъти предупреждавах и през български медии, и от трибуната на ЕП), че обстановката с доставките на газ ще ескалира и в случай че Европейски Съюз не наложи ембарго, Путин ще стартира да го употребява като оръжие.

За страдание, Европейски Съюз се забави и в този момент Путин пробва да раздели Съюза. "Спирането " (към момента газ очевидно се подава и към Полша, и към България) на газа единствено към две страни е явна провокация към Европейски Съюз. Истеричен ход, който би трябвало да получи спокоен и корав, и на първо място ОБЩ, отговор.

Русия е доста по-зависима от износа на газ за Европейски Съюз (над 70% от износа), в сравнение с Европа - от съветските доставки (около 40%) от вноса. Този блъф би трябвало да бъде пресрещнат с подготвеност за ответно ембарго.

На национално равнище, в случай че за Полша прекъсването на доставките се преглежда, през болната имперска вероятност на Кремъл, като "наказание ", за България то е опасност. Акт, който демонстрира, че всякакво извъртане и умилкване е ненужно - за Кремъл ние сме отделила се "Задунайская губерния ", а не сътрудник. Нищо, с изключение на цялостно послушание, не се приема за приятелско държание. И по този начин е било от 1879г. до през днешния ден.

Но през тези години, България доста пъти е доказвала, че е независима страна с достолепие. Че умереността и разсъдъкът не значат липса на гръбнак, че не се поддаваме на жестоко изнудване. И през днешния ден е време да го потвърдим отново.

Днес българското държавно управление би трябвало да прояви водачество и да съобщи:

- Мотивацията за военно подкрепяне на Украйна е по-силна от през вчерашния ден. Виждаме, че икономическите компликации са разследване от експанзията на Кремъл и сме подготвени на всичко, с цел да я спрем, в наш личен народен интерес;

- Спирането на газа значи неотложно да спре преносът по "Турски поток " към Сърбия и Унгария (или вероятно асимилиране на съответните количества);

- Митрофанова си отпътува за Москва. Ако желаят, да го одобряват като форма на заплащане в рубли. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР