Редица подобрения на градския транспорт започват да работят от днес

...
Редица подобрения на градския транспорт започват да работят от днес
Коментари Харесай

Спаси София: Редица подобрения на градския транспорт започват да работят от днес в столицата

Редица усъвършенствания на градския превоз стартират да работят от през днешния ден в столицата. Освен новата трамвайна линия 15, съвременни нископодови трамваи ще обслужват и линия 6, с което на пасажерите в огромните северни квартали се обезпечава повече комфорт. Трамвай 8 до Люлин пък ще има повече курсове, с което интервалите за изчакване се понижават.

Най-голямото усъвършенстване е новата трамвайна линия 15 сред Бъкстон и Хладилника, която ще укрепи две от най-натоварените трамвайни линии в града - 5 и 10. “С трамвайна линия 15 сплотяваме най-натоварени трамвайни коридори в града и възвръщаме изчезналата директна връзка сред бул. „ Цар Борис III ” и ул. „ Граф Игнатиев ” и Лозенец, която постоянно е била търсена, само че беше прекратена. ” - съобщи, ръководител на групата на ПП-ДБ и в общинския съвет.

Булфото

„ Трамвайният кулоар на бул. „ Цар Борис III ” е потвърдено най-бързата и все по-използвана връзка с центъра. С новата линия 15 ще понижим интервалите, подобряваме комфорта на пасажерите и осигуряваме нови директни връзки за жителите. ” - изясни зам.-кметът инж. Илиян Павлов. Разписанието на новата линия ще бъде синхронизирано с линии 4 и 5 и по този начин се обезпечават равномерни шпации на придвижване под 3 минути по бул. „ Цар Борис III ” и ул. „ Граф Игнатиев ”.

Добри вести има и за жителите на Надежда, Връбница и Обеля - от през днешния ден мотрисите по трамвай 6 ще бъдат съвременни, климатизирани и налични за трудноподвижните „ С това желаеме да подобрим удобството и да притеглим още пасажери в градския превоз. Пускането на съвременни трамваи беше невероятно без десетките корекции на инфраструктурата, които направихме. Тази смяна беше дълго чакана от живущите в тези региони, които до момента нямаха съвременни трамваи. ” - споделя зам.-кметът по превоз, инж. Павлов.

От през днешния ден линия 8 към Люлин се укрепва и интервалите през целия ден няма да надвишават 10 минути, като се обезпечават и спомагателни курсове до по-късно. Трамваите по линии 3 и 27 пък работят с продължен маршрут до гара София-Север, с което се възвръща комфортната връзка сред влаковете и трамвайния превоз в тази част на града.

По думите на зам.-кмета по превоз, това е едно от най-голямите усъвършенствания на наземния превоз през последните години. „ Изработихме пакет ограничения, с които значително подобряваме градския превоз. Фокусът неслучайно е към огромните и северните квартали, които години наред бяха подценявани. Продължаваме да работим, с цел да създадем градския превоз същинска опция и да притеглим повече пасажери, тъй като нашата дълготрайна цел е трафикът в града да намалее и въздухът да бъде по-чист. Това няма по какъв начин да се случи от самосебе си, нужни са съответни планове, многочислени промени и съществени вложения. Добрата вест е, че продължаваме да работим по редица други усъвършенствания за превоза на София и съм уверен, че жителите ще оценят нашите старания. “ - приключи инж. Павлов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР