Редица изследвания на нагласите на различните възрастови поколения показват, че

...
Редица изследвания на нагласите на различните възрастови поколения показват, че
Коментари Харесай

Четири практични съвета как да щадим природата

Редица проучвания на настройките на другите възрастови генерации демонстрират, че актуалните младежи, така наречен „ цифрово потомство “ (познато още като Z), отдават по-голямо значение на тематики като измененията в климата, натрупването на боклуци в природата, замърсяването на въздуха в огромните градове, опитите за застрояване на предпазени зони и други

Важно е обаче сходни полезности да не остават изолирани и присъщи единствено за едно потомство. Осъзнатото водене на екосъобразен метод на живот би трябвало да бъде приоритет за всеки човек. Въпреки че желанието за водене на по-устойчив метод на живот от ден на ден нараства, доста хора имат потребност от малко помощ във връзка с това какво и по какъв начин могат да ползват в всекидневието си.

За всички, искащи да бъдат част от клуба на хората, които се грижат за природата, като за начало предлагаме няколко потребни съвета.

Използвайте рационално електрическата енергия у дома

Домакинствата генерират. Замяната на старите и ненадеждни уреди с по-нови, енергоспестяващи модели може доста да понижи енергийния отпечатък. LED лампи, хладилници и климатици с висока енергийна успеваемост са единствено някои от опциите, които усъвършенстват енергийната успеваемост на семейството. Можете да пестите електрическа енергия и като изключвате устройствата си и изваждате щепсела от контакта – огромна част от уредите могат да употребяват до 80 вата електричество в режим на подготвеност.

Пестете водата

. Запазването на този значим запас зависи от по-разумното му потребление както от бизнеса, по този начин и обособените семейства. Уверете се, че няма скрити течове вкъщи и спирайте водата, когато си миете зъбите. Също по този начин се старайте да пускате единствено цялостни перални, както и да взимате по-кратки душове. Струва си да отбележим също, че пестенето на вода е потребно освен за природата, само че и за персоналните финанси.

Ако можете, намалете потреблението на автомобила си

Опитайте се да намалите потреблението на персоналния автомобил за сметка на градския превоз, с цел да намалите замърсяването на въздуха. Освен че ще спестите средства и гориво, времето, прекарано в градския превоз може да се употребява за четене, слушане на аудиокнига, подкаст или музика. Избирайте различни способи за напредване и когато е допустимо, ходете пеш.

Всичко до тук са дребни, само че ефикасни дейности, които с струпване водят до снадки живот на скъпи за човечеството запаси. Колкото повече хора знаят какви са те и по какъв начин да ги ползват, толкоз приносът за по-чисто бъдеще ще е по-осезаем.

Рециклирайте старите си устройства като смарт телефони, часовници, зарядни

Рециклирането на остарели и/или счупени устройства дава опция техните скъпи съставни елементи да се употребяват още веднъж. Ако не бъдат рециклирани, стои заплахата да попаднат на сметищата, където стартира развой на разпад и замърсяване на почвата с тежки метали. А повторното потребление на скъпи запаси в електронните устройства предотвратява потребността от добиването на нови. Затова всеки, който желае, може да съобщи старите си акумулатори, телефони и електроника, не по-голяма от таблет, да вземем за пример в някой от магазините на мобилния оператор Yettel . Там ще се погрижат за предаването им за преработване.

Как да се включите в „ зелената идея “?

За да увеличи интереса към тематиката, само че и с цел да помогне с практични препоръки, които елементарно могат да бъдат приведени в деяние, от Yettel стартираха самодейност –. Чрез нея всеки месец клиентите на оператора могат да получават информация за това по какъв начин да създадат всекидневието си по-екосъобразно. Включването в самодейността става с предоставяне на единодушие регулярно да ви бъде изпращана потребна информация за резистентен метод на живот. В момента от компанията оферират и – всички, които се включат в „ Зелената идея “ до края на октомври и са решили да сключат и контракт за един от тарифните проекти Total Unlimited за две години, могат да си купят нов смарт телефон с отстъпка до 300 лв.. И още, в лотария за смарт телефон или часовник, ще взе участие всеки, включил се към каузата  на оператора и върнал за преработване електронен боклук в един от магазините на Yettel до края на октомври.

С включването си в „ Зелената идея “ заявявате вашата по-голяма ангажираност към виновното ползване на технологиите и ставате част от една дейна „ зелена общественост “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР