Редица изменения в Наказателно-процесуалния кодекс, които да доведат до облекчаване

...
Редица изменения в Наказателно-процесуалния кодекс, които да доведат до облекчаване
Коментари Харесай

Внасят в съда опростени обвинителни актове

Редица промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които да доведат до облекчение на наказателния развой оферират от прокуратурата. Сред множеството оферти е опцията да има вид за формиране на дело с внасяне на банален обвинителен акт.

Това стана ясно от изказване на представителя на основния прокурор Сийка Милева.

" След предписание на основния прокурор за основаване на работна група по тази причина по какъв начин работи Наказателно-процесуален кодекс, отчетът бе изпратен за разбор и на експертния съвет към основния прокурор ", изясни Милева.

Тя посочи, че всички промени в Наказателно-процесуален кодекс са съгласувани с европейските прокурори, както и с механизма на Европейска комисия в част правосъдна власт. Главният прокурор към този момент е изпратил и предложенията до Народното събрание, както и до Министерски съвет.

За да се стигне до опростени обвинителни актове, нормите би трябвало да се опростят и да се приказва единствено за признаците на закононарушението и да се приказва единствено за закононарушението, от кого е осъществено и какви са съответните доказателства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР