Редица европейски лидери призоваха днес държавите членки да проявят солидарност,

...
Редица европейски лидери призоваха днес държавите членки да проявят солидарност,
Коментари Харесай

Ето как ЕС ще бори икономическата чума

Редица европейски водачи приканиха през днешния ден страните членки да проявят взаимност, с цел да разрешат приемането на упорит проект за възобновяване, който да извади Европейския съюз от тежката криза.

Тази взаимност не е безспорна, тя изисква старания и взаимни отстъпки от всички, сподели ръководителят на Европейската комисия госпожа Урсула фон дер Лайен.

Урсула фон дер Лайен бе натоварена със задачата да показа пакет от тласъци преди завършек на май за възобновяване на европейската стопанска система.

Париж предлага Европейската комисия да емитира облигации, с цел да финансира оздравителен фонд за Европейски Съюз на стойност 1-2 % от брутния народен приход годишно или сред 150 и 300 милиарда евро за интервала 2021-23 година.

В момента в Европейски Съюз се дебатира по какъв начин да бъде подтикван икономическият напредък след коронавирусния спад. Очаква се през седмицата от 18 май Европейска комисия да излезе с публично предложение за идващия седемгодишен бюджет на Общността и съпътстващия го Възстановителен фонд.

Само че Германия и редица други богати страни като Нидерландия, Австрия, Финландия и Швеция, отхвърлят да одобряват обединяването на дълга в името на солидарността със страните, които са най-силно наранени от пандемията и рецесията.

Солидарността е в наш интерес, уточни президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард.

" Защото Европа е в заплаха, тя е нежна ", акцентира и французинът Мишел Барние, който е претрупан да води договарянията с Англия за бъдещите връзки на Обединеното Кралство и Европейски Съюз след Брекзит.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР