Редейки се на опашката в голяма верига, се натъкнах на

...
Редейки се на опашката в голяма верига, се натъкнах на
Коментари Харесай

От невежеството до Сократ. Кое е по-добре?

Редейки се на опашката в огромна верига, се натъкнах на трагикомична преживелица. Докато виждам, две представителки на ромската общонст бяха застрашително скъсили обществената ни отдалеченост.

Не да крадат. Явно съм им направил солидна забележка, тъй като избягаха обратно. " Е, нали сякаш НЕМА пандемия? ", си споделиха между тях.

Очевидно бяха са дръпнали много, тъй като на опашката зад тях започнаха да ги питат за какво не мърдат. " Е, дано господинът да напазарува, че да не го хване пандемията ", споделиха те.

Нямаше грам подигравка. По-скоро се стреснаха. Докато се чудиш да се смееш или да плачеш, си задаваш въпрос. Казват, че простите хора живеят елементарно. А интелигентните - в полемики със себе си. Сократ ни е завещал диагнозата: " Знам, че нищо не знам ". Не ни устройва. И Аристотел обаче не ни дава доста шансове. " Умът не е единствено в знанието, само че и в умеенето да се ползва ".

Всъщност, какво е актуалното ни КОВИД общество у нас? Сложна тематика и за Иван Хаджийски. Полюсите на пандемията са два. Едните са психарите, които вечерят с маска и ръкавици. Другите - тези, които се считат за безсмъртни като Зевс. За тях НЕМА пандемия. Това е нещо като обществен дуализъм. И двата му полюса пречат на обществоното здраве. а доста от политиците спекулират с тях.

Ако направиш забележка на някой без маска в трамвая, може да те наплюе. Вече има образци. За него, с изключение на, че НЕМА пандемия, се удостоверява и фактът, че огромна част от популацията по света има съществени душевен проблеми.

Трети пък демонстративно си пускат фотоси с настоящи пътешествия във Facebook, подхранени с мисли за вируса и световнната интрига.

Четвърти пък като кихнат, викат спешна помощ. Затова Катя Сунгарска ще плаче, а колите за спешна помощ ще изнемогват.

Факт. до момента с такава международна нервност не се бяхме сблъсквали. Затова тя ражда нови обществени и психически действителности.

Сега главната задача е - да се стегнем и да изкараме идващите няколко месеца.

Бил Гейтс даде вяра. На " Уолстрийт " пък споделиха, че чакат ваксина към края на февруари. По принцип не е лошо да чуваш какво приказва " Уолстрийт "... 

Наред с борбата, оцеляването и шанса, ще се ровим и в упоменатата алтернатива - дали е по-хубаво да си елементарен, или да знаеш доста. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР