Reddit, наричан още „началната страница на Интернет“ вече предлага двуфакторна

...
Reddit, наричан още „началната страница на Интернет“ вече предлага двуфакторна
Коментари Харесай

Reddit въведе 2FA защита на регистрациите

Reddit, именуван още „началната страница на Интернет“ към този момент предлага двуфакторна отбрана при регистриране, предава Греъм Клули от страниците на блога на Tripwire.

Социалната мрежа ще даде потребната услуга за всички свои консуматори. Сайтът има към този момент и помощна страница за потреблението на 2FA отбраната, която ще ви помогне с обезпечаването на регистрацията ви. За да я включите би трябвало да се впишете на десктоп машината си, да отидете в настройките на акаунта си и да навигирате до полето за потребителско име и ключова дума. За разлика от някои други услуги, тук се изисква автентикационно приложение на мобилния ви телефон (Google Authenticator, Authy), поддържащо Time-based One-Time Password (TOTP)протокола. Пред вас ще се показа баркод, който ще би трябвало да сканирате с приложението и камерата на телефона ви, след което всичко е готово. Използването на особено приложение вместо изпращане на SMS с код е елементарно обяснимо. Ако смарт телефона ви е злепоставен, то е доста евентуално SMS връзката ви да бъде пресичана, което е постоянно срещано при мобилните зловредни стратегии. Специалното приложение ви защищава точно от сходни случаи.



Във време, в което Мрежата е цялостна с хакери и злотворен код, спомагателната отбрана на вашите регистрации е нещо доста значимо. Освен, че могат да ви откраднат банковата регистрация по-лесно, завладяването на акаунта ви в обществена мрежа или конгрес може да има последици освен за вас, само че и за вашите познати, които ви имат доверие. Разбиването на електронната ви поща също може да има унищожителен резултат за вас и дори за вашия бизнес, за това налагането на 2FA отбрана за значимите ви уеб сайтове е доста значима. Наскоро от Гугъл показаха статистика, че едвам 10% от потребителите на GMail употребяват спомагателна отбрана на регистрациите си.

А вие включвате ли спомагателна отбрана на вашите регистрации? Може да споделите в коментарната секция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР