Редакцията на вестник Труд беше запечатана по заповед на Министерството

...
Редакцията на вестник Труд беше запечатана по заповед на Министерството
Коментари Харесай

Запечатаха редакцията на вестник Труд

Редакцията на вестник " Труд " беше запечатана по заповед на Министерството на културата.

Причината е спор за наеми и консумативи на постройката, която е благосъстоятелност на културното министерство. От ведомството на Велислав Минеков настояват, че " Труд " има неплатени отговорности за 130 000 лв.. Тези обвинявания бяха отречени от издателя и основен редактор на вестника Петьо Блъсков, който дружно с екипа си разгласи гражданско непокорство и отхвърли да напусне постройката. 

" Каквото желаят да вършат, не мърдаме отсам. Това е гражданско непокорство. Утре " Труд " ще излезе на първа страница с това известие " Редакцията на " Труд " афишира гражданско непокорство ". Няма да мръднем, да дойдат с полиция, тя да ни изнесе. Да видят всички тези, дето се борят за свободата на словото, по какъв начин администрацията на България отпред с полицията тероризира един вестник ", съобщи Блъсков. По-късно на страницата на " Труд " във фейсбук беше оповестено, че е запечатана и стаята със сърварите на изданието, което може да докара до проблеми със уеб страницата на вестника.

Казусът с " Труд " беше обиден и по време на договарянията за сформиране на държавно управление при президента Румен радев. Десислава Атанасова от ГЕРБ изрази терзания от това, което прави властта с опозиционен вестник. Радев ѝ отговори, че казусът с " Труд " е обвързван с неплатени отговорности и приозова ГЕРБ да подкрепи финансово изданието. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР