Редакционният екип ви представя най-важните новини за деня. ЗАПОЧВА МАСОВО

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за деня. ЗАПОЧВА МАСОВО
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 15 април

Редакционният екип ви показва най-важните вести за деня.
ЗАПОЧВА МАСОВО ТЕСТВАНЕ ЗА COVID-19 НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ (ВИДЕО)
„ Започва всеобщо тестване на българските жители за ковид, с цел да обхванем по-голяма част от популацията на България. Имаме 20 000 PCR теста, чакаме още доставки и дарения. Това е пътят, по който ще вървим - всеобщо тестване ”.
40 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В БЪЛГАРИЯ ЗА 24 ЧАСА
За последните 24 часа са открити 40 инфектирани с COVID-19, 14 от тях към този момент са в болница, има и нова област в картата на ковид в страната – Ямбол. Така доказаните случаи станаха 735, т.е. нарастване от 5,8% на денонощна база, 585 са така наречен дейни случаи.
ПРОУЧВАНЕ: 10 % ОТ БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ НЕ ИЗДЪРЖАТ ФИНАНСОВО
Хората с по-нисък витален стандарт са първите пострадали в резултат на рестриктивните мерки, наложени от изключителното състояние поради рецесията с COVID-19. Това сподели в изявление за „ Фокус “ социологът от Агенция „ АФИС “ Стефан Георгиев.
ЮЖНОКОРЕЙСКИ ПРОФЕСОР: ДОКАЗАНО Е, ЧЕ БОЛЕН ОТ COVID-19 НЕ ЗАРАЗЯВА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ИНКУБАЦИОНЕН ПЕРИОД (ВИДЕО)
Човек, възпален с ковид SARS-CoV-2, става инфектиран за други хора 2 дни преди да прояви първите признаци на заболяването COVID-19 - тресчица, висока температура и така нататък Това твърди може би най-известният южнокорейски инфекционист – професор Ву Йо Ким в изявление за Asian Boss.
СЗО ДАДЕ ПРЕПОРЪКИ ПРИ ОТМЯНА НА ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ, СВЪРЗАНИ С COVID-19
Страните, които облекчават рестриктивните мерки, наложени за битка с разпространяването на ковид, би трябвало да изчакат минимум две седмици, с цел да оценят въздействието на такива промени, преди да се впуснат в нови облекчения на ограниченията.
ПРОФ. СТОИМЕНОВА: ВИЖДАМ, ЧЕ ЖИВЕЕМ В ДЪРЖАВА, В КОЯТО ПРОФЕСОР МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБВИНЕН ЗА ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ
В края на предходната седмица една изненадваща за необятната аудитория вест стана факт - прокуратурата потърси наказателна отговорност на ръководителя на Българския фармацевтичен съюз (БФС) и някогашен началник на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) проф. Асена Стоименова по член 326 от Наказателния кодекс (НК).
Европейска комисия С ТРИ КРИТЕРИЯ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА КАРАНТИНИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
Европейската комисия (ЕК) създаде и разгласи три критерия за унищожаване на карантините в Европейски Съюз, като към момента няма вероятни дати за тяхното повдигане. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на видеоконференция, представяща рекомендациите на Европейска комисия към страните от общността за премахването на карантините, представена от БГНЕС.
ВОЛЕН СИДЕРОВ Е ЗАДЪРЖАН ЗА 24 ЧАСА (СНИМКИ)
Волен Сидеров е арестуван за 24 часа в Столична дирекция на вътрешните работи, където той самичък се яви, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР