Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на

...
Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 6 февруари



Редакционният екип на показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 6 февруари, четвъртък.

Вестник " 24 часа "
Ежедневникът разяснява горещата тематика. Първият българин, който Съединени американски щати оповестиха за нежелателен, се оказа съдията Андон Миталов, който през есента пусна водача на русофилите у нас Малинов да получи премия от Владимир Путин.
Тогава българската прокуратура и контраразузнаването имаха оперативни данни за съдийска съвест, стимулирана с пари. Решението на Миталов бе повече от необичайно, тъй като то отменяше фиктивен акт на прокуратурата, единствено и единствено Малинов да замине при Путин. Той можеше да реализира същия резултат, в случай че бе спазил закона и процедурите, само че явно бе значимо Малинов да бъде освободен макар законите на Република България, а не съгласно тях. Медията отбелязва, че Миталов не е наказан още у нас.
Вестник " Труд "

Всекидневникът написа, че апартамент край морето на цена под 400 лева.кв.м продават на търг от Националната организация за приходите. Имотът се намира в Несебър, покрай увеселителен парк и основен път Бургас–Варна Е87 и е на към 2 км от морето. Площта на двустайния апартамент е 71,1 кв.м. Той се състои от предверие, дневна с кухненски бокс, спалня, баня с тоалетна и тераса. Първоначалната цена в търга е 28 044 лева
От Приходната организация продават и няколко гаража. Сред обявите прави усещане под земята гараж във Велико Търново с повърхност от 102,8 кв.м. Гаражът се намира на ул. “Рафаил Попов “ No14 и началната му цена в търга е 87 557,25 лева, само че от обявата не излиза наяве тъкмо какъв брой автомобила може да бъдат паркирани там.
Вестник " Монитор "
Изданието отбелязва, че от 5 до 10 хиляди лева санкция за първо нарушаване се планува за открито наличие в храните на ГМО съставки или препарати за растителна отбрана. Това одобриха на първо четене депутатите на съвещание на Земеделската комисия в Народното събрание при разискването на новия Закон за ръководство на агрохранителната верига. Същата глоба е планувана и за нечовешко отношение към животните.
Повторните прегрешения ще се санкционират със наказания в двоен размер. Ако осъщественото нарушаване докара до обилни стопански загуби и заплаха за здравето на индивида, причинителят отнася санкция в същия размер - от 10 до 20 хиляди лева, при наново нарушаване обаче тя стига до 50 хиляди лева Максималната глоба за юридически лица ще бъде до 100 хиляди лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР