Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на

...
Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 19 ноември

Редакционният екип на показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 19 ноември, вторник.
Вестник " Сега "
Всекидневникът отбелязва, че над 3.3 млн. персонални документи следва да бъдат заменени през идните две години поради изтичаща годност. Заради големия брой на нови персонални карти и задгранични паспорти, които ще би трябвало да бъдат издадени от Министерство на вътрешните работи, се задават безпорядък, напрежение и дълги опашки от изнервени хора, предвидиха специалисти и представители на опозицията.
През 2020 година би трябвало да бъдат сменени 999 018 персонални карти и 637 743 паспорта, а през 2021 година - надлежно 1 088 116 и 563 129 документа за идентичност, излиза наяве от отговор на вътрешния министър Младен Маринов на запитване на депутата от левицата Иван Иванов, оповестено на парламентарния уебсайт.
Вестник " 24 часа "
Изданието написа, че новият кмет на Созопол Тихомир Янакиев е спрял построяването на депото за строителни боклуци и инертни материали край село Атия. Срещу противоречивия план жителите стачкуват от години. Недоволството на локалните хора е предизвикано от утвърждения без тяхно познание план за строително хранилище. То е трябвало да се простира на повърхност от над 50 декара в предпазена зона Бакарлъка. Става ясно, че общината ще търси нов терен за създаване на хранилище.
Вестник " Труд "
Безплатни противогрипни ваксини има единствено за 120 000 души на над 65-годишна възраст, а пенсионерите в страната са 1,5 млн., разяснява основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев пред ежедневника. Тази година страната за първи път обезпечава безвъзмездни ваксини за пенсионери. Първоначално са поръчани 150 000 дози, само че дистрибуторите доставили единствено 120 000.
В същото време в аптечната мрежа има към 100 000 дози, които могат да бъдат закупени от всеки, които пожелае да се ваксинира. Ако имунизациите не стигнат, няма от кое място да се вземат още, защото се поръчват най-малко 6 месеца до 1 година преди дейния сезон. Според експерта дефицит на ваксини има в цяла Европа и Съединени американски щати.
Вестник " Монитор "
Медията обръща внимание на наводненията във Венеция. Училищата и музеите в града са отворили порти за пръв път от седмица. Освен това към този момент се движат и корабчетата на градския превоз. Червеният код за паника е бил анулиран в областите Тоскана и Емилия Романя, защото равнището на пресичащите ги две огромни реки Арно и Рено е намаляло. Съответно жителите на огромните градове по поречието им като Флоренция, Пиза и Болоня най-накрая са си отдъхнали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР