Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 9 февруари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 8 февруари.
ОТНОВО НАПРЕЖЕНИЕ ВЪВ ВОЙВОДИНОВО, РОМИТЕ ПЛАШАТ С БУНТ
Напрежение се породи във Войводиново, откакто роми се връщат в селото. Близо 40 роми и представители от правозащитна организация няколко часа обикалят към противозаконните ромски къщи, оповестява БТВ. Към обяд, локалното население излиза на импровизиран митинг и към 50 души се пробват да пробият полицейската обсада, само че са спрени. Силно отвращение провокира жена с фотоапарат, която съпровожда ромите и приказва на британски.
МАРЕШКИ: Вътрешна македонска революционна организация Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, КОНЦЕПЦИЯТА ЗА РОМИТЕ Е ГЛУПОСТ
Лидерът на " Воля " Веселин Марешки се изрече доста остро за политическите си съперници от Вътрешна македонска революционна организация, като ги дефинира за проведена незаконна група. Той разкритикува и концепцията на Красимир Каракачанов по отношение на ромската интеграция. " В цялата идея на вицепремиера и боен министър Красимир Каракачанов (за интеграция на ромите - б.р.) действително се приказва по какъв начин да увеличим привилегиите на ромите и тя е една измислица, уточни Марешки пред Българска национална телевизия.
СИДЕРОВ:ВАЖНО Е ДА ЗАПАЗИМ ЕТНИЧЕСКИЯ МИР, УПРАВЛЕНИЕТО НЯМА АЛТЕРНАТИВА
" Концепцията за справяне с циганската престъпност на вицепремиера Красимир Каракачанов не би трябвало да води до етническо напрежение ". Това сподели за седмичното обзорно предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ ръководителят на ПГ на „ Обединени патриоти “ и водач на „ Атака “ Волен Сидеров. Решението на казуса не би трябвало да се приема като принуда или лишаване на права на част от обществото, разяснява той.
РОМИТЕ НАПУСНАХА ВОЙВОДИНОВО СЛЕД ПРЕГОВОРИ, ЛИЧНО КМЕТЪТ ГИ ОТКАРА
Ромите, които тази заран се завърнаха във Войводиново дружно с юрист и правозащитници, още веднъж напуснаха махалата. Кметът на селото Димитър Тосев ги изведе с бус, който шофираше персонално. Както към този момент ви съобщихме, към 40 души, жители на разрушената ромска махала в пловдивското село Войводиново, се върнаха през днешния ден в селото дружно с правозащитници.
НЕНО ДИМОВ ОБЕЩА " БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО " ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ДЮНАТА В " СМОКИНЯ " И ЗАЩИТИ КАРАКАЧАНОВ ЗА РОМИТЕ
" Имаме законовата опция да накараме разрушителя на дюната на " Смокиня " да я възвърне, което би било казус за България. Факт е, че нещо, което се е формирало десетилетия и даже епохи, не се възвръща, то няма да бъде достоверно. Но би трябвало да се даде образец, че когато рушиш нещо, което нямаш право да рушиш, би трябвало да го възстановиш – усилието би трябвало да бъде в тази посока. " Това съобщи в предаването " Тази събота " министърът на околната среда и водите Нено Димов.
АМЕРИКАНСКИ АДМИРАЛ ЗОВЕ ЗА НАСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ РУСИЯ И КИТАЙ
Командващият военно-морските интервенции във Военноморски сили на Съединени американски щати адмирал Джон Ричардсън прикани Вашингтон да мине в нахлуване против Русия и Китай, заяви изданието Business Insider. В тирада пред Атлантическия съвет той упрекна Русия в блокиране на Азовско море, а също в усилване на военно-морското наличие в Източното Средиземноморие.
ПЪРВАН СИМЕОНОВ;ГЕРБ Е В УПАДЪК, НО МОЖЕ ДА ПРЕСКОЧИ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ТРАП
От септември 2018 година ГЕРБ влезе в политически крах, в случай че партията удържи още няколко седмици, ще успее да прескочи политическия ров. Това сподели за седмичното обзорно предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ политологът и шеф на „ Галъп интернешънъл “ Първан Симеонов. Според него ГЕРБ би трябвало да се радва, че има мощна съпротива и да се опасява да не се появи нещо ново, което в опит да попречи на Българска социалистическа партия, да попречи на тях. Масата гласоподаватели стартират да се оглеждат за генерални други възможности. Това има своите преимущества и дефекти, в които живеем към този момент две десетилетия, разяснява той.
МАСОВИ АНТИПРАВИТЕЛСТВЕНИ ПРОТЕСТИ В СЪРБИЯ - КЛАТИ ЛИ съдебна експертиза СТОЛЪТ НА ВУЧИЧ
Масови антиправителствени митинги се организираха в петък вечер в 16 града на Сърбия, заяви РТС. Демонстрантите желаеха оставка на правителствоно в страната. Акциите минаха под лозунга „ Един от пет милиона”. Той се появи, откакто президентът Александър Вучич съобщи, че няма да допусне нелегално взимане на властта даже протестиращите да са пет милиона”.
Съединени американски щати ЗАПОЧВА КАМПАНИЯ ПРОТИВ " ТУРСКИ ПОТОК " В ЕВРОПА
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео ще направи обиколка в няколко европейски страни през идната седмица, като цели да ги призове да се откажат от поддръжката за плана „ Турски поток”, заяви почитан чиновник на Държавния департамент. Помпео ще посети Унгария, Словакия, Полша, Белгия и Исландия на 11-15 февруари, съобщи РИА-Новости.
ЖЕНАТА ДО БОЯН ПЕТРОВ: ЗА НЕГО БЕШЕ ОТГОВОРНОСТ ДА БЪДЕ СВРЪХЧОВЕК
Да бъде свръхчовек за него беше огромна отговорност ".Това показа пред Нова телевизия Радослава Ненова, дамата до Боян Петров, дни след рождения ден на алпиниста. Радослава е майка на сина на Боян. Още не е минала година от изгубването на алпиниста в Хималаите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР