Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 ноември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 26 ноември.
БОРИСОВ ПРЕДЛАГА ДА съдебна експертиза ЗАКРИЕ АГЕНЦИЯТА ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА
" Възложил съм на отрасловите министри да мислят по какъв начин да закрием ДАБЧ (Държавната организация за българите в чужбина - бел. ред.) ". Това е декларирал министър-председателят Бойко Борисов по време на държавното съвещание, извършено на 21 ноември 2018 година, излиза наяве от стенограмата на съвещанието.
РУСКО-УКРАИНСКАТА КРИЗА, ПРЕД РИСК ОТ ГОЛЯМ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ (ОБОБЩЕНИЕ)
При невиждан случай Русия употребява оръжия против украински кораби, за които твърди, че са навлезли нелегално в нейни води, преди съветски бойци да се качат на борда им и да ги претърсят, заяви службата за сигурност ФСБ.
КАКВО СБЛИЖИ Вътрешна македонска революционна организация И Движение за права и свободи - НОВИЯТ ЗАКОН ЗА ОРЪЖИЯТА
Специална работна група към вътрешната парламентарна комисия ще се заеме с неяснотите в плана за промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения (ЗОБВВПИ). Това заяви в изявление за Actualno.com депутатът на Вътрешна македонска революционна организация от парламентарната група на Обединените патриоти Александър Сабанов.
КИЕВ ВЪВЕДЕ ДВУМЕСЕЧНО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ, НАПРЕЖЕНИЕТО С МОСКВА РАСТЕ
Държавният глава Петро Порошенко подписа декрет по решението на Съвета за национална сигурност за въвеждане на военно състояние в Украйна, оповестиха от прессекретариата на президента.
ИВАНЧЕВА: АКО ОПИШЕМ ВСИЧКИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА В АРЕСТА ЩЕ НАПЪЛНИМ НЯКОЛКО ТОМА
Бившият кмет на регион " Младост " Десислава Иванчева прикани медиите да бъдат позволени до килията й в столичния арест на ул. " Майор Векилски ", с цел да опровергае изказванията на управлението на Групово дело " Изтърпяване на наказванията " за положението на обекта.
ЕДИН ЗАГИНА, А ЧЕТИРИМА СА ТЕЖКО РАНЕНИ СЛЕД ТЕЖКА КАТАСТРОФА
Един човек почина, а четирима са в тежко положение след тежка злополука на пътя Разград-Шумен, покрай разклона за село Гороцвет.
МАНОЛОВА: СЪС ЗАКОН ЗА ВОЕННИТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТЛАГА ЕЛЕКТРОННАТА САМОЛИЧНОСТ
Министерският съвет е внесъл проектозакон за прекосяване и престояване на непознати съюзнически въоръжени сили на територията на България, в преходните и заключителни разпореждания на който се предлага отсрочване на електронната идентификация (вместо 1 януари, 2019 година, срокът става 1 януари, 2020 година), заяви омбудсманът Мая Манолова на полемика за електронното и машинното гласоподаване, проведена от " Движение България на жителите " (ДБГ).
НА ЛОВ ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ОТ " ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ " - С ЦЕСИИ, " ПОДПИСАНИ " С ПАЛЕЦ
Превръщат ли адвокатски адвокатски фирми тъгата на необразовани хора по починали в пътни произшествия родственици в пари най-вече за себе си? Темата се трансформира във фокус и за ръководителя на Висшия адвокатския съвет Ралица Негенцова.
СИТУАЦИЯТА В АЗОВСКО МОРЕ НЕ ПРИТЕСНЯВА БЪЛГАРИЯ, УВЕРИ ПЕТКОВА
Енергийната сигурност на България е обезпечена и към този миг няма никакви терзания поради обстановката в Азовско море. Това сподели пред публицисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, съобщи организация " Фокус ".
КФН УСПОКОЯВА - ПРИ " БОНУС - МАЛУС " 8 ОТ 10 ШОФЬОРИ ЩЕ СА С ПО-ЕВТИНА " ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ "
8 от 10 водачи в България (78%) ще карат при по-евтина застраховка " Гражданска отговорност ", а останалите двама - при по-скъпа. 44% пък щели да имат оптимално най-евтината " Гражданска отговорност ". Това демонстрират изчисленията на Комисията по финансов контрол (КФН) що се отнася до системата " бонус - малус ", която беше разисквана през днешния ден (26 ноември). Припомняме, че при започване на ноември беше пусната проектонаредба за въвеждане на " бонус - малус ".
РУМЕН РАДЕВ: НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ ДА съдебна експертиза НАМАЛИ ОТЛИВЪТ НА ХОРА ОТ АРМИЯТА
" Армията продължава да се топи, а към момента не намираме нужната политическа воля и запаси да се приключи отливът на хора. " Това съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в тържественото си слово във връзка отбелязването на 140 години от началото на военното обучение в България и откриването на първото военно учебно заведение, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново.
АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ ОБЯСНИ ЗАЩО Е КАЗАЛ, ЧЕ ВСИЧКИ ОТ Българска социалистическа партия СА ЗА РАЗСТРЕЛ
" Не мисля, че има нещо, което би трябвало да бъде мотив за опрощение или страдание. Българска социалистическа партия се разгласи за правоприемник за Българска комунистическа партия. Българска комунистическа партия е партията, която през 1946 година извърши национално изменничество, отродявайки македонските българи и пробвайки се да съобщи една територия на Македония. И когато обсъждахме тази тематика, споделих, че тези, които са извърши национално изменничество, са за разстрел. Явно се припознават в хората, които са го направили ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР