Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 ноември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 19 ноември
БОРИСОВ ВЪЗЛОЖИ ПРОВЕРКА ЗА 5 Г. НАЗАД НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАСПОРТИ, ИЗДАДЕНИ НА ЧУЖДЕНЦИ
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на Министерството на вътрешните работи (МВР) и на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) да създадат инспекция на издадените български документи за идентичност на непознати жители за последните пет години. Това оповестиха от държавната осведомителна пресслужба.
ПОРЕДЕН ДЕН НА НАЦИОНАЛНИ ПРОТЕСТИ И БЛОКАДИ (СНИМКИ И ВИДЕО)
В огромните градове на България хората излязоха за следващ ден на митинг. Навсякъде протестиращите скандират „ Оставка “. Те упорстват за промени, които да подобрят живота им, както и за промяна на държавното управление. Така митингите, почнали против повишаването на горивата, стартират да минават в антиправителствени.
" ТУРСКИ ПОТОК " - ГИГАНТСКИЯТ ГАЗОВ МОСТ НА ДЪНОТО НА МОРЕТО
Завърши строителството на морския сектор на „ Турски поток “, по който годишно ще бъдат доставяни 31,5 милиарда куб. м природен газ в Турция. Газопроводът освен ще увеличи стратегическото ѝ значение, само че и ще стане знак на помиряването сред Анкара и Москва.
ПЪТНИЧЕСКИ ВЛАК ДЕРАЙЛИРА КРАЙ КРЕСНЕНСКОТО ДЕФИЛЕ
Два големи скални къса паднали на жп линията Кулата – Благоевград са станали причина за дерайлиране на пътнически трен. Инцидентът е станал на излизане от последния тунел в дефилето в посока гара „ Черниче “. Локомотивът безусловно е издигнат над релсите, покатервайки се над скалните парчета.
ПРОТЕСТИРАЩИ БЛОКИРАХА КЛЮЧОВ ПРОХОД
Протестиращите против скъпите горива затвориха прохода " Хаинбоаз ". Със викания " Оставка " протестиращите съумяха да блокират придвижването през Прохода на Републиката, макар засиленото полицейско наличие.
РАЗКАЗ ОТ ПЕРНИК ЗА ПРОТЕСТА В СОФИЯ – ДОТУК С " МОРКОВА "
Безспорно тематиката на последните дни са митингите в цяла България. Те са неповторими по своя темперамент, тъй като не са обединени от една твърда идея. На дневен ред е неприятният стандарт на живот, само че това не е единствената причина, заради която хора от разнообразни градове почнаха да излизат на улицата и да блокират огромни пътни артерии.
НИНОВА ДАЛА КОЛА И ШОФЬОР НА ЙОНЧЕВА, ПРИТЕСНЕНА ЗА СИГУРНОСТТА Ѝ
Бях обезпокоена да не се случи нещо на Елена Йончева и ѝ осигурих кола и водач, с цел да подсигурявам спокойствието ѝ. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция след съвещание на управлението на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ и изпълнителното бюро на партията.
90% ОТ ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ СА Пожарна охрана ЕДНА И СЪЩА СХЕМА
" Съдействие на полицията " е заблудата при 90% от телефонните измами, осъществени у нас. Познатата скица явно работи добре, макар многото сходни случаи и множеството предизвестия от органите на Министерство на вътрешните работи.
ОБНОВЯВАТ С 280 ЛИНЕЙКИ АМОРТИЗИРАНИЯ АВТОПАРК НА СПЕШНАТА ПОМОЩ
Първите 280 нови коли за спешна помощ за потребностите на незабавната помощ у нас би трябвало да бъдат доставени в идващите три години. Това съобщи министърът на опазването на здравето на Кирил Ананиев след подписването на двата контракта за доставка на нови коли за спешна помощ, съобщи БГНЕС.
ЕЛЕКТРОННА ПОДПИСКА С ИСКАНЕ ЗА ОСТАВКА НА ДЕПУТАТА ПЕТЪР ПЕТРОВ ТРЪГВА ОТ СЛИВЕН
Днес дружно с майките на деца с увреждания ще стартираме електронната подписка с искане за оставка на сливенския народен представител Петър Петров, сподели за Actualno.com един от водачите на митинга в Сливен Валентина Василева.
ПРЕДВИДЕНИ СА 1,5 МЛН. ЛВ. СТИПЕНДИИ ЗА ДУАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ
На този стадий за идната година сме планували 1,5 млн. лева за стипендии на възпитаници, които се образоват в дуална форма, мислим да ги увеличим. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на конференция „ Ценности и обучение ", съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
БОЛЕЗНЕНИЯТ РАЗВОД НА ЛОНДОН С БРЮКСЕЛ
Европейските министри подписаха проектосделка за бракоразвод с Лондон в миг, в който стартира мъчителна последна седмица от договаряния за бъдещи връзки сред Брюксел и Обединеното кралство, написа организация France Presse в собствен разбор, представен от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР