Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 2 ноември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 2 ноември.
В КАЗАНЛЪК съдебна експертиза ВДИГАТ НА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ БЕЗКОНТРОЛНОТО ДВИЖЕНИЕ НА КАРУЦИ
Жители на Казанлък излизат на митинг против придвижването на каруци в града. Недоволството идва ден след ареста на трима каруцари, предизвикали тежка злополука на 27 октомври. При случая починаха двама младежи - момче и момиче, на 22 и 23 години.
300 ЛЕВА И КОЛАТА НИ ВЛИЗА В ЗИМЕН РЕЖИМ
Около 300 лв. ни коства тазгодишната подготовка на всеобщите коли за зимния сезон. В сумата са включени разноски за замяна на антифриз и гуми, нов батерия, такъми и аварийни крушки написа „ Монитор “.
ГЕРБ НЯМА ДА ПРЕДОГОВАРЯ ОТНОШЕНИЯТА СИ С " ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ "
Няма да има предоговаряне на съдружните връзки в ръководството. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него на срещите на съдружния съвет се регистрира прогрес по осъществяване на управническата стратегия.
БЪЛГАРИЯ, ГЪРЦИЯ И РУМЪНИЯ ПОДКРЕПИХА СЪРБИЯ ЗА Европейски Съюз, ИЗРАЕЛ ГОВОРИ ЗА ГАЗ КЪМ БАЛКАНИТЕ
С влизането на Сърбия в Европейския съюз, той ще стане по-силен. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на конференция след четиристранна среща на високо ниво в резиденция " Евксиноград " сред България, Гърция, Румъния и Сърбия.

„ Четиристранните срещи сред България, Гърция, Румъния и Сърбия се трансфораха в институция, направихме значими крачки напред”. Това сподели гръцкият министър председател Алексис Ципрас след четиристранната срещата в резиденция „ Евксиноград “.

Масово в общините в България има превишаване на допустимата норма на фини прахови частици (ФПЧ). В някои общини превишението от пределната норма (50 µg/m3) е фрапиращо като брой пъти през годината – да вземем за пример Видин и Монтана. Но превишение от над 35 пъти годишно прави съвсем всяка по-голяма община. Това написа в пуснатия за публично разискване план на Национална стратегия за възстановяване качеството на атмосферния въздух (2018 – 2024 г.).

КРАЯТ НА " СТАНДАРТ " - ХРОНИКА НА ЕДНА ПРЕДИЗВЕСТЕНА СМЪРТ
Едва ли някой се е учудил, че един от най-дълго издаваните ежедневници у нас - вестник " Стандарт ", приключва ролята си на всекидневник. Вестникът към този момент ще бъде издаван единствено като седмичник всеки петък в брой от 64 страници. Освен това изданието ще се опита да се трансформира в онлайн медия.
МАЯ МАНОЛОВА: НЕЩО съдебна експертиза ПРАВИ НА ТЪМНО, НЕЩО съдебна експертиза ПРАВИ ЗАД ГЪРБА НА ГРАЖДАНИТЕ
Нещо се прави на мрачно, нещо се прави изненадващо, нещо се прави зад тила на жителите. И още по-драматично е това, когато се лишават права без въобще да те осведомят за това и няма по какъв начин да остана безразлична, съобщи Мая Манолова.
ОТ БУРГАС ДО ИСТАНБУЛ ВЕЧЕ И С ФЕРИБОТ
" Скоро ще е допустимо да се пътува от по линията Бургас - Истанбул с ферибот ", съобщи генералният консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе в отговор на въпрос на Actualno.com по какъв начин страната му ще се оправя с туристическия поток поради срутва на лирата.
СТЕНА ПАДНА И УБИ СТРОИТЕЛ В ПРОВАДИЯ
Строителен служащ почина при случай по време на ремонт на постройка в Провадия, оповестиха от Окръжната прокуратура във Варна, съобщи БГНЕС. Стената е паднала и го е затрупала.

Семейство от Добрич към този момент са родители на тризнаци в следствие от сполучливо завършена ин витро процедура, финансирана със средства на Център за асистирана репродукция /ЦАР/.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР