Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Много сме доволни от това, че все

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgМного сме доволни от това, че все
Коментари Харесай

Наш журналист в Англия: Правителството се съобразява, поне не ни казва в коя посока да се разхождаме

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Много сме удовлетворени от това, че към момента никой не ни споделя в каква посока на придвижване да се разхождаме в парковете. Смятам, че това е едно богатство, което всички тук сме доста щастливи да му се любуваме. Като оставим шегата настрани, тук проблемите на обществената изолираност също са съществени. Мнозина от емигрантите са в спешна обстановка, тъй като примерно са в подобен вид претовареност ангажирани, че не може да бъде удължена и не могат да се възползват от ограниченията, които страната предприе, с цел да поддържа служащите в предприятията, които са на непрекъснат контракт. За доста от българите това е проблем, тъй като постоянно те са самонаети и не могат да се възползват от никоя от ограниченията, които се оферират. Това разяснява в ефира на тв 7/8 журналистът Мария Спирова от Англия.

Хората тук са недоволни, дребният бизнес е обиден от рецесията и една в този момент стартират да работят разнообразни ограничения, само че всички се движат със забавяне, уточни тя. 

Тук има чуваемост сред жителите и държавното управление, има някаква човечност и от време на време разглеждане на ограниченията, с цел да могат те да бъдат хуманизирани по отношение на опциите на популацията да ги съблюдава, което е доста скъпо, разяснява Спирова.

Правителството доста внимава да не се ангажира с крайна дата. В момента знаем, че сегашният режим на рестрикции ще продължи до 7 май, когато ще бъде преразгледан. Има непрекъснати дати, в които и спешния щаб, и Народното събрание преразглеждат ограниченията, които са в действие, с цел да се види дали има опция за тяхното разхлабване. Има лист от пет критерия, с цел да се стигне до разхлабване. Последните два критерия са много сложни за реализиране и не им се вижда освен края, ами и началото. Става дума за това, че би трябвало да се смъкне до устойчиво равнище дневната численост на умрелите, само че би трябвало да се овладеят и процесите на разпространяване на болестта. А това е сериозен проблем, защото няма задоволително проби и не се тестват задоволително огромен брой хора. Така че Англия сега не може да съблюдава личните си обещания. още в средата на март държавното управление даде обещание по 100 000 теста дневно. Все още сме надалеч от тази численост, най-вече са били 30 000 теста дневно, разяснява журналистът.

В момента държавното управление единственото, което може да направи е да призове хората за самообладание, защото не се знае по кое време ще може да излезе от този сюжет, уточни тя.   

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
НАПИШИ КОМЕНТАР