Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Бюджет на община Варна за 2020

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgБюджет на община Варна за 2020
Коментари Харесай

Бюджетът на Варна влиза за обсъждане в комисиите на общинския съвет

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Бюджет на община Варна за 2020 година влиза за разискване в комисиите към общинския съвет, които имат право да внесат промени в плана, показан за разискване от кмета Иван Портних и неговата администрация. Първо финансовата стратегия ще бъде разисквана от комисията „ Наука и обучение “ във вторник.

Новият общински бюджет на Варна е в размер на 383 700 000 лв.. Около 170 млн. лв. се обезпечават от държавния бюджет, останалата част от локални доходи. Заложените доходи от локални налози и такси е 90 млн. лв.. Най-много средства, към 40%, са планувани като разноски в областта на образованието.

Освен на локалния бюджет, община Варна разчита и на 108 370 000 лв., които би трябвало да бъдат усвоени по планове по стратегиите на Европейски Съюз. По тази причина при представянето на проектобюджета пред медиите, от общината декларират, че размерът му е 492 070 000 или съвсем половин милиард.

Публичното разискване на плана за бюджет на Варна се организира на 17 януари. Направените от жителите оферти в двата часа, отделени за разяснение на финансовата стратегия, са отразени в протокол, обясниха от общинската администрация.

Корекции в разпределението на средствата могат да бъдат правени по време на дебатите в обособените отраслови комисии. Засега от политическите сили с представители в Общински съвет – Варна само Българска социалистическа партия е декларирала кардинална позиция по предлагания нов бюджет. При гласуването всичките 8 общински съветници на социалистите ще гласоподават „ въздържал се ”, защото групата има забележки и своя визия за бюджета. Това заяви в изявление за Дарик радио водачът на групата на Българска социалистическа партия Огнян Къчев.

Още предходната година пък от партия „ Възраждане “ оповестиха, че упорстват в Бюджет 2020 да бъдат планувани средства, с които детските градини, яслите и столовото хранене в учебните заведения във Варна да станат безвъзмездни за жителите. В плана обаче това не е заложено.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР