Редактор: e-mail: Кадър: БТВБившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова изрази

Редактор: e-mail: Кадър: БТВБившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова изрази ...

Елена Поптодорова: Вече се говори за изкуствен интелект, а ние не можем даже да намерим остатъците от падналия самолетРедактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова изрази съжалението си за изостаналостта на страната ни във военната техника. Повод за коментара й бе смъртта на пилота майор Терзиев.

"Това беше последната капка - стана ясно, че българският военноморски флот дори няма съоръжения, с които да извърши търсенето и трябваше да помолят две частни фирми да го направят със своите съоръжения. Драмата е дългогодишна и тежа. Ние свикнахме в последните години постоянно да получаваме статистика на кое последно място сме. Вече попадаме и във военната техника там. Най-новото ни въоръжение е на по 40 години, от 80-те години на миналия век. И това е когато се извършва един скок напред във всички сфери. Говори се за изкуствен интелект, а ние не можем даже да намерим остатъците от падналия самолет. Това са все по-драматични разлики - оперативната съвместимост е трудна и мъчителна. То пари за гориво няма. Как да осъществят този брой летателни часове, които са задължителни, нашите пилоти. Които са отлични асове. Но не могат да покрият един задължителен минимум. И когато се замислим, че едни милиарди са изтекли в една енергийна тройна яма, дори четворна, ако говорим и за "Турски поток". Говорим за милиарди", каза още тя в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg