Реал Мадрид започна сезона по възможно най-добрия начин, печелейки Суперкупата

...
Реал Мадрид започна сезона по възможно най-добрия начин, печелейки Суперкупата
Коментари Харесай

Карим Бензема пише история, трофей №99 за Реал

Реал Мадрид стартира сезона по допустимо най-хубавия метод, печелейки Суперкупата на УЕФА. „ Лос меренгес “ се постановиха с 2:0 над Айнтрахт Франкфурт на „ Олимпийския стадион “ в Хелзинки с голове на Дейвид Алаба и Карим Бензема.

Това бе 99-и формален трофей в историята на Реал Мадрид, като пред испанския гранд са само шотландските Рейнджърс (117) и Селтик (113).

Интересно е, че Кралския клуб е рекордьор по купи от Шампионска лига (14), Ла Лига (35), Световното клубно състезание (7) и Суперкупата на УЕФА (5, дружно с Барселона и Милан).

След като през лятото от „ Сантиаго Бернабеу “ си потегли Марсело, Карим Бензема взе капитанската лента, като с успеха над Айнтрахт френският национал завоюва първият си трофей като капитан на Реал Мадрид.

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема задмина Раул Гонсалес и се трансформира във втория най-хубав изпълнител в историята на мадридския клуб.

С попадението, което вкара във вратата на Айтрахт Франкфурт, любимецът за Златната топка към този момент има 324 гола на сметката си. Раул към този момент е трети с 323 маркирани гола за Реал. Недостижим в класацията остава Кристиано Роналдо, който е с 450 попадения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР