Реакцията не е закъсняла, а е точно навреме. Предстои разглеждането

...
Реакцията не е закъсняла, а е точно навреме. Предстои разглеждането
Коментари Харесай

Милен Матеев, ПП: Да чуем гражданите за Изборния кодекс

„ Реакцията не е закъсняла, а е тъкмо в точния момент. Предстои разглеждането в пленарната зала на тези промени и е извънредно време да се чуе гласа на жителите, който не беше чут при бързото пробутване на тези промени в Изборния кодекс. “ Така в изявление за Euronews Bulgaria депутатът от „ Продължаваме промяната “ Милен Матеев аргументира свикването на митинг против плануваните промени в Изборния кодекс.

„ Не беше извършено никакво публично разискване в правна комисия, за което ние неведнъж настоявахме. Бяха прегазени всички процедурни периоди, които предвиждаха такова публично разискване. И не беше дадена никаква опция на неправителствените организации да показват своите мнения по законопроекта “, добави той.

 
Да не приказваме, че тези най-драстични промени, за които се разяснява от през вчерашния ден след 18-часовото съвещание на правна комисия, бяха вкарани в последния миг от ГЕРБ. Всъщност, те промениха напълно законопроектите, които в началото бяха входирани в Народно събрание, тъкмо по този метод, който е добре прочут от предходни години- на мрачно, сред първо и второ гласоподаване и разглеждане на законопроекта. Коренна смяна на това, което беше препоръчано в началото в законопроекта на Българска социалистическа партия.
Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР