Реакцията на институциите този път беше забележителна. Специално екипите на

...
Реакцията на институциите този път беше забележителна. Специално екипите на
Коментари Харесай

Премиерът Денков: В дейността на областните управители няма място за политически изказвания /видео/

" Реакцията на институциите този път беше забележителна. Специално екипите на ПБЗН бяха там още вечерта, цяла нощ работиха. Успоредно с това, поделения на Българската войска се включиха там, където е нужна техника и жива мощ, с цел да може да се възвърне придвижването и да се разчистят отломките. Още на идващия ден МТСП изпрати екипи, които да открият какви са следствията за хората и стартира да основава организация за погашение на обезщетения. Министерство на регионалното развитие изпрати техника, която да подкрепи също за разчистването и да стартира интензивна работа за подготовка за последващи превалявания, които се чакат през идващите дни ", сподели още министър председателят.

Денков благодари на Министерство на околната среда и водите, които наблюдават ежечасно за това какво се случва и къде има рискови фактори, както и на други институции и локалните управляващи, които оказаха помощ на потърпевшите от бедствието.

 

Той сподели още, че през днешния ден няма се избират нови регионални шефове. Тези, които са назначени от предходното служебно държавно управление ще продължат да извършват отговорностите си. Денков още веднъж прикани да няма политизиране за тази позиция, тъй като тя не е с такива функционалности.

 

" Областните шефове не извършват задания на обособена политическа мощ или лице, което ги е назначило. В тази активност няма място за политически изявления, в случай че някой регионален няма политически упоритости свързани с идните локални избори ".

 

Припомняме, че в понеделник 27 от 28 регионални шефове подадоха оставка. Част от тях го направиха с претекста, че имат политически разлики с новата власт.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР