Реакцията на държавата беше мигновена, в застрашените места имаше около

...
Реакцията на държавата беше мигновена, в застрашените места имаше около
Коментари Харесай

Денков за наводненията: Реакцията на държавата беше мигновена, в застрашените места имаше около 4000 туристи

Реакцията на страната беше мигновена, в застрашените места имаше към 4000 туристи. Това съобщи министър-председателят Николай Денков на изключително чуване в Народното събрание по отношение на наводненията, които засегнаха Южното Черноморие, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Поводът да съм тук е извънредно сериозен и драматичен, защото имаме изгубени четири човешки живота. Винаги около такива нещастия обществото реагира с съображение по метод, който изисква отговори от страната и по тази причина помолих през днешния ден да мога от тази най-висока естрада да показва правилна информация въз основата на която всеки да може да си построи своето мнение и да постави основата за това по какъв начин могат да се разискват и какви могат да бъдат ограниченията, с цел да се предотвратят в бъдеще такива нещастия ", съобщи Денков.

Той бе безапелационен, че страната е реагирала на време и била готова за последствията от поройните превалявания.

" Реакцията на страната беше безусловно мигновена. Валежите започнаха през нощта и още сутринта, преди да бъде оповестено бедственото състояние, на място бяха единадесет екипа на пожарна сигурност с тридесет и пет чиновници, два екипа водолази, които започнаха незабавно да подкрепят изтеглянето на застрашените хора от съответните райони ", сподели министър председателят.

Усилията на избавителните отряди са били ориентирани към извеждане на всички локални и туристи. Премиерът показа, че в този миг е имало над 4000 туристи в региона на наводненията. 

" Наред с хората, които живеят в застрашените обитаеми места, имаше и към 4000 туристи по данни на туристическите служби. Основните старания бяха ориентирани точно към евакуиране на застрашените жители, в това число и деца – имаше група от към 60 деца, които бяха евакуирани по високите етажи на хотел, чиито подземни пространства бяха наводнени, а също по този начин беше обезпечена защитата по пътищата, тъй че да не се рискува животът на хората, които потеглиха да пресичат през наводнените пътища ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР