Разводът на принцеса Хая Бинт Ал-Хюсеин и шейхът на Дубай

...
Разводът на принцеса Хая Бинт Ал-Хюсеин и шейхът на Дубай
Коментари Харесай

Ето го най-скъпият развод на Острова

Разводът на принцеса Хая Бинт Ал-Хюсеин и шейхът на Дубай Мохамед бин Рашид Ал Мактум бе финализиран и избран за най-голямото сходно дело в английската юридическа история. Върховният съд на Обединеното кралство присъди през днешния ден еднократно съглашение от 550 млн. лири на 47-годишната Хая, щерка на някогашния крал на Йордания, Хюсеин, заяви BBC.

Тя е най-младата от шестте съпруги на шейха. В сумата влизат разноските за поддръжка на два парцела за няколко милиона лири - един до лондонския замък Кенсингтън, както и главната ѝ резиденция в Егам, Съри.

Предвидени са и обилни средства за " бюджет за сигурност ", както и почивки, заплати за бавачка, разноски по бронирани транспортни средства за фамилията, както и разноски за обгрижване на понита и други домашни любимци.

Съдът е постановил поръчителство за двете ѝ деца от 5,6 милиона лири годишно. Дъщеря им е на 14 години, а синът им на 9. Те би трябвало да бъдат осигурени с 290 милиона лири като завещание.

Принцеса Хая избяга от Дубай във Англия с децата си през 2019 година, заявявайки, че се опасява за живота си, откакто разбра, че шейх Мохамед преди този момент е отвлякъл две от другите си дъщери - Шейха Латифа и Шейха Шамса - и ги е върнал назад в Дубай срещу волята им.

72-годишният шейх Мохамед отхвърли отвличанията - макар решението на Върховния съд от 2020 година, съгласно което те по всяка възможност са правилни. Той разгласява стихотворение, наречено " Ти живя, ти умря ", с което се счита, че заплашва принцесата, откакто открива, че тя има връзка с някогашния си телохранител от английската войска.

Принцеса Хая траяла да получава закани, откакто се реалокира във Англия, от сорта " можем да се свържем с вас на всички места " и от този момент е похарчила големи суми, с цел да подсигури сигурност, от боязън, че децата ѝ ще бъдат отвлечени и върнати назад в Дубай.

Върховният съд постанови тази година, че шейх Мохамед е хакнал нелегално мобилните телефони на принцеса Хая, нейните телохранители и юридическия ѝ екип. Това станало благодарение на инвазивен шпионски програмен продукт, наименуван " Pegasus ", който заразява телефоните и е създаден от израелската компания " NSO Group ". 

Шейхът сподели, че наследствените полезности, подарени на някогашната му брачна половинка по време на брака, ще ѝ бъдат изпратени. Те включват балетни обувки, подарени й от световноизвестните танцьори Марго Фонтейн и Рудолф Нуреев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР