Разтягaнето по време на тренировка е необходимо, макар на пръв

...
Разтягaнето по време на тренировка е необходимо, макар на пръв
Коментари Харесай

Защо е важно да се разтягаме преди, по време и след тренировка - продължение

Разтягaнето по време на подготовка е належащо, въпреки на пръв взор то да я прекъсва. Това са дребни паузи, които вършим сред разнообразни групи извършения, с цел да подготвим тялото за предстоящето. Те се вършат, в случай че усетим натоварване и болежка, и са метод да релаксираме, само че да не отпускаме изцяло мускулите. Разтягането след подготовка е сполучлив миг да пиете вода, с цел да се хидратира организмът.

Какви са изгодите:

1. Подобрява концентрацията
Особено е потребно за тези, които упражняват в действителност силово. Това е метод да се върнем към тренировката, когато сме изморени, само че не желаеме да приключим и знаем, че можем още. Просто довършете упражнението и направете малко разпъване.

2. Ободрява ни
Когато усетите безсилие, само че таман сте почнали, може би ви липсва О2. Разтягането е метод да забавим темпото, да дишаме по-дълбоко и да си набавим О2, с цел да се освежим.

3. Осъзнаваме по-добре тялото си
Разтягането, самобитна пауза, ни дава опция да усетим пулса си, дишането, цялостните благоприятни условия на тялото, да усетим сигналите, които ни подава то.

4. Намалява образуването на млечна киселина
Отделянето на млечна киселина е симптом за отмалялост и предходник на мускулната тресчица. Разтягането тъкмо по време на подготовка понижава образуването й, тъй като дава опция на организма да си взима отмора, да релаксира.

5. Гъвкавост на тялото
Разтягането на мускулните нишки на всеки мускул прави тялото ни по-гъвкаво и ни разрешава да го подготвим за всяко упражнение, за всеки тип физическа интензивност. Така изпитваме целия диапазон, с който мускулът разполага за придвижване. Ще установите, че всяко, даже и най-простот упражнение става по-ефективно, когато стигаме пръстите на краката, съумяваме да съберем длани зад тила и така нататък

Разтягането след подготовка

В края на една добра подготовка сме прелестно умрени, заредени и цялостни с сила и самочувствие, че сме създали нещо положително за себе си. Или желаеме да полегнем и да си починем, или да хукнем нанякъде. Не, по-правилно е да си дадем 5 минути за разпъване.

1. Възстановяваме мускулите
Отново е обвързвано със снабдяването с О2. Ако сте работили в последните 5-10 минути с съществена група мускули, другите са стоели неактивни. Раздвижете ги още веднъж и ги снабдете още веднъж с О2, с цел да се възстановят по-бързо.

2. Гъвкавост и повече еластичност
Разтягането е метод да съберем цялото си тяло в няколко плавни и свързани придвижвания. Гувкавостта е качество, което свързва всички мускули до оптималната еластичност на влакната. Дори и да не упражнявате постоянно, разтягането оказва помощ тази еластичност да се резервира.

3. Предпазвате сухожилията
Сухожилията свързват мускулите и изнасят натоварването им, защот са непрекъснато в механично придвижване, от време на време в действителност интнзивно. когато се разтягате, разширявате целия диапазон и давате разноо0бразни движенив и на самите сухожилия, което защищава от износването им.

4. Окончателно премахвате неприятната мускулна тресчица
Всъщност тя е знак, че натоварването е неравномерно, образувала се е млечна киселина и тялото не е възобновено. Ако вършиме разпъване преди, само че изключително по време и след подготовка, мускулната тресчица е малко евентуална.

5. Постепенно охлаждате тялото си
Разтягането след подготовка е метод да покажете на тялото си, че приключвате. Нека бъде малко по-дълго и по-бавно. Така успокоявате организма, охлаждате го и забавяте темпа. Особено значимо е и в случай че сменяте пространства с разлика в температурите. От залата, през съблекалнята до свежия въздух - оставете си повече време за излизане, като не забравяйте за това финално разпъване.

То дава и опция за отмора на мозъка, конфигуриране на положителна и енергична вълна, което към този момент би трябвало да затвори цикъла сред физическо натоварване и прочувствено наслаждение.

Ние не сме фитнес специалисти и не можем да дадем съответни насоки кои са упражненията за разпъване, само че вие не подценявайте разгряването, разтягането и искайте от треньора си подробни указания.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР